Brakte musikkens under til ungene

Frøy Aagre tok barn med på en musikalsk reise i Blåboksen lørdag.

Frøy Aagre skapte gode musikkøyeblikk for de minste på Kulturfabrikken.  Foto: Jenny Dahl Bakken

Sortland

Om det var en konsert, en jamsession for småbarn eller noe helt annet, får en annen avgjøre. En musikalsk opplevelse var det i alle fall.

Barna fikk ta på instrumentene og prøve seg fram lørdag.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Barna får være med

Den skreddersydde barnekonserten med Frøy Aagre som ble framført i Blåboksen lørdag, debuterte på Oslo jazzfestival for et drøyt år sida. Siden har Aagre spilt den i alt fra barnehager til scenen på MiniØya og Festspillene i Bergen. Den musikalske forestillinga er spesiallaget for små barn.

– Jeg har spilt den så mye at det er tydelig at det er et behov for et skreddersydd konserttilbud for barn. Jeg har små barn selv, og ser også hvor åpne barn er for musikk. Konserten er basert på mye samspill, barna får være med, sier Aagre.

  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Hun introduserer barna for flere instrumenter, blant annet saksofon.

– Det er veldig få som har hørt saksofon før. Musikk er noe vi trekkes mot som barn, så målet er at de skal få høre god musikk, få delta og selv bli inspirerert. Det må også være litt sanselighet, derfor har vi lagt ut stoffer i forskjellige farger, sier Aagre.

Publikum var selv en aktiv del av konserten.  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Musikalsk meditasjon

Barna får prøve blant annet triangel og rytmeegg. Når en skokk med barn får slå seg løs med instrumenter, skulle man kanskje tro at resultatet er veldig støyete. Men det var tvert om, det var en rolig, trygg og nesten meditativ stemning i Blåboksen lørdag. Det var helt bevisst, forteller Aagre.

– Små barn trenger tid til å sanse, og ta innover seg inntrykkene. Det er det de trenger i den alderen, ellers har livet gjerne høyt tempo, så vi ønsker at dette skal være annerledes, sier Aagre.

  Foto: Jenny Dahl Bakken

 

Selv om hun nå har spilt barnekonserten flere titalls ganger det siste året, blir hun ikke lei.

– Det er kjempegøy å spille. Det er forskjellig hver gang, fordi barna er forskjellige, og de spiller dermed forskjellig musikk hver gang. Jeg tilpasser min spilling til dem, sier hun.

– Det er gøy å spille en slik konsert, skreddersydde konserter for barn er for meg en ny opplevelse, sier hun.

Mange av de voksne moret seg også med instrumenter.  Foto: Jenny Dahl Bakken