Storstilt forestilling søndag i Kulturfabrikken når MUSAM feirer 30 år:

Jubileumsforestillingen Grenseløs samler 200 på scenen

MUSAM – kulturskolesamarbeidet i Vesterålen er arrangør av jubileumsforestillingen «Grenseløs», som samler 200 barn, unge og voksne på scenen i Kulturfabrikken.

Odd Helge Hveding har skrevet en fanfare til jubileumskonserten, som blir urframført under søndagens konsert i Kulturfabrikken.   Foto: Arkivfoto

Sortland

MUSAM - kulturskolesamarbeidet i Vesterålen feirer 30 år i år, og det med ei storslått forestilling søndag ettermiddag i Kulturfabrikken. 

Samler 200 utøvere på scenen

Vel 200 barn, unge og voksne fra alle kommunene i Vesterålen vil entre scenen på Møysalen, Kulturfabrikken Sortland 4. November med en storstilt jubileumsforestilling med sang, musikk, teater og dans.

Tittelen på forestillinga er «Grenseløs». Det gjenspeiler både det regionale samarbeidet mellom kommunene i regionen og de grenseløse uttrykk og opplevelser som fins innen de estetiske fagene.


Urframføring av fanfare

Odd Helge Hveding har skrevet fanfare til jubileet. Fanfaren urframføres på forestillinga av musikere fra Alsvåg Brassband/Øksnes kulturskole.

Ifølge ei pressemelding kan det videre røpes at det blir gjenhør av kor- og orkesterverket Bjørn Kruse skrev til Kultursamarbeidets barnekulturmønstring «Barndom i flo og fjære», blant annet vist under Festspillene i Harstad i 1993. Den gang som nå under høstens jubileumsforestilling vil Ketil Vangen være dirigent.

Rock, dans og drama

Kulturskolenes samarbeid med korps i kommunene har lang tradisjon. Derfor vil prosjektet hvor korps fra Hadsel og Sortland har vært pådrivere, «Ode til lyden langs leia», være et av innslagene i programmet.

Publikum vil også få smakebiter fra fagområder som nå begynner å få mer rotfeste i kulturskolene - rock, dans og drama. 

Medvirkende: 
Kulturskolene i Vesterålen
Musikklinja ved Sortland VGS
Alsvåg Brassband
Sortland Juniorkorps
Stokmarknes Skolekorps
Sigrid Randers-Pehrson
Bandet Driveshaft
Ketil Vangen
Hege Monica Eskedal

Kunstnerisk ansvarlig: 
Tom-Stian Lenningsvik, sceneinstruktør i Vesterålen

Koreografi:
Thomas Voll