Mann funnet død på adresse på Sortland - én siktet for drap

En mann er siktet for drap etter at en annen mann ble funnet død på en adresse på Sortland torsdag kveld.

Åstedet: Politiet har satt opp sperrebånd og presenning over det som trolig er funnstedet.  Foto: Marius Birkeland

Sortland

Politiet gjorde torsdag ettermiddag funn av en død mann på en adresse på Sortland. Mannen ble funnet av politiet som i forbindelse med at avdøde var meldt savnet for et par dager siden, gjorde undersøkelser på adressen. Avdøde er en mann i midten av trettiårene, tilhørende i Vesterålen opplyser politiet.

En mann i slutten av trettiårene ble torsdag ettermiddag pågrepet og siktet for forsettlig drap. Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Politiet har startet etterforskning og har bedt om bistand fra Kripos som vil være på plass på Sortland i løpet av fredagen.

Politiinspektør Per Erik Hagen kan ikke gå inn på detaljer rundt pågripelsen, men opplyser at den var udramatisk.

Området rundt boligen hvor den døde mannen ble funnet, er sperret av.   Foto: Marius Birkeland

 

Det er gjennomført et avhør av den pågrepne. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag. Fengslingsmøtet finner sted freag formiddag.

– Fredag vil vi fortsette etterforskningen både teknisk og taktisk, forteller han Per Erik Hagen til VG.

På  spørsmål om den avdøde og den pågrepne har en relasjon, sier Hagen:

– Det er for tidlig å spekulere i detaljer i etterforskningen, sier Hagen, som ikke vil kommentere om den pågrepne har erkjent forholdet han er pågrepet for eller ikke.

Han ønsker heller ikke å gå innpå om personene er kjent av politiet fra før.

Politiet vil komme tilbake med tidspunkt for en pressekonferanse fredag.

Politet har sperret av området rundt huset hvor mannen ble funnet død. Skuelystne og VOLs fotograf, er bedt om å forlate området.

Fredag morgen opplyser politiet at de ikke har noen ny informasjon i saken. Ei ny pressemelding vil bli sendt i løpet av dagen.

Det er store styrker i sving hos politiet torsdag kveld. Her fra lensmannskontoret på Sortland.   Foto: Marius Birkeland

 

Større aksjon

VOL fikk tips om en aksjon i Sortland rundt 19:00 torsdag kveld. Store styrker hadde da rykket ut til en boligadresse på Sortland. Etter det VOL forstår er dette adressen en mann altså ble funnet død.

Politiet jobbet på stedet over flere timer og klokken 22:28 sendte politiet ut ei pressemelding hvor de opplyste om at en mann hadde blitt funnet død og at en annen mann hadde blitt siktet for forsettelig drap.