Åpner dørene på Salem:

Arrangerer julaften for alle som ønsker det

Pinsekirka arrangerer julefeiring i sentrum av Sortland for første gang. –Dette er et lavterskeltilbud, alle som ikke har noen å feire julaften sammen med, kan komme til oss, sier Thormod Iversen.

Åpner dørene og inviterer til julaften: – Vi er spente og håper der vil komme noen og ferie sammen med oss, sier Thormod Iversen og Lasse jakobsen.   Foto: Tone M. Sørensen

Sortland

For et år siden ble initiativet tatt og idèen om å arrangere julefeiring luftet. Nå skal en gruppe med 7-8 frivillige sørge for å skape ei trivelig feiring av julaften i pinsekirka Salem sine lokaler på Sortland.

God julemat og tradisjonell feiring

– Det blir god julemat, julesanger, og en liten juleandakt med fokus på det som er viktigst i juletida, nemlig juleevangeliet og ellers tradisjonell feiring. Vi skal pynte og ordne til, og er spent på responsen, sier Thormod Iversen.

Arrangementet blir rusfritt, og man ønsker ikke at folk som kommer for å feire er beruset.

– Dette skal være et lavterskeltilbud, ikke bare for de som sliter, men også innrettet mot barnefamilier og familier som bor her men som kanskje ikke har noen å feire sammen med. Rett og slett et tilbud for de som kan bli alene på julaften, da blir det et  fint tilbud og mye triveligere å komme hit og samles for feiring, sier han.

Ifølge Iversen har det vært holdt liknende arrangementer av Pinsekirka, men det er mange år siden.

Gleder oss

– Det blir første gang vi skal ha åpnet her på julaften. Vi håper vi skal få tillatelse fra kafèer og kjøpesentre til å legge ut informasjonsbrosjyrer om arrangementet. Der står det utfyllende informasjon, og på grunn av matlagingen har vi påmelding innen 19. desember, sier Iversen.

Pinsekirka er en menighet på mellom 30 og 40 medlemmer.

– Vi gleder oss til dette, og tror det blir trivelig. Det er i god kristen tradisjon å vise at her finnes både hjerterom og husrom. Hva ville Jesus gjort? Jeg tror han ville åpnet dørene, og nå gjør vi det samme. Og jeg håper mange griper sjansen og kommer hit for å feire, sier Lasse Jakobsen, som er en av de frivillige.

Håper på sponsing fra butikker

Feiringa på julaften blir gratis for de som deltar, både matserveringen og en julegave som blir gitt.

– Vi har henvendt oss til dagligvarebutikker med forespørsel om de kan være med og sponse arrangementet, og responsen har vært positiv. Mange synes dette er et bra tiltak. Vi håper at vi skal få litt sponsing fra handelsnæringa, mens en del av utgiftene vil naturligvis kirka ta, sier Thormod Iversen.

– Vi håper i alle fall at næringslivet skal hjelpe oss og bidra litt, sier Lasse Jakobsen.

– Målet vårt er å lage et arrangement der alle kan komme for å delta og føle seg velkommen. Både familier og enslige kan komme hit for å feire julaften.  Vi er spente på hvordan dette blir mottatt og om mange kommer for å feire sammen med oss. Vi skal gjøre det vi kan for å lage en fin julaften for alle, sier Iversen.