MDG: – Vil beholde bussterminalen på Sortland

Miljøpartiet de grønne vil beholde bussterminalen på Sortland.

Bent Bakkan fra Sortland er ny leder for Miljøpartiet de Grønne i Nordland.  Foto: Hege Abrahamsen/Bris Studio AS

Sortland

Det kommer frem av ei pressemelding.


– Passasjerene kan jo ikke gå gatelangs i allslags vær når de ikke kommer seg hjem

Nordland Fylkeskommune har, grunnet økonomi, foreslått å fase ut alle bussterminalene i Nordland, deriblant Sortland bussterminal. Svein Erik Sivertsen, daglig leder ved Busskiosken på Sortland, synes ikke dette er en god løsning.

 

Spørsmålet om nedleggelse av bussterminalene behandles på fylkestinget torsdag.

– Miljøpartiet De Grønne i Nordland sitt alternative budsjett beholder bussterminalen på Sortland. Å svekke kollektivtilbudet er å gå motsatt vei i det grønne skiftet. Vi skal kutte klimautslipp, ikke bruken av kollektive reisemåter i distriktene. Dette er nok et eksempel på en politikk fra SV og AP som ikke er gjenkjennbar for velgerne, sier Bent Bakkan, fylkestingsrepresentant for MDG.


Gjorde siste innsats for å berge byggfagslinje og bussterminal:

– Verken Sortland sentrum eller vesterålsgata er bygget for buss

Søndag kveld møtte Sortland-ordfører Tove Mette Bjørkmo fylkestinget i forbindelse med to saker, inkludert bergingen av byggfagslinjen på Sortland vgs, og fylkeskommunens varslede nedleggelse av bussterminalen på Sortland.

 

Han spør videre:

– Har Fylkesrådet vurderte godt nok om dette er en reel kostnadsbesparelse? Man sparer noe et sted, men må dekke inn nye utgifter på andre budsjettposter,  i tillegg til at inntektene vil gå ned når det gjøres vanskeligere å ta bussen, sier han og avslutter:

– Det virker heller ikke som man har vurdert om byen er egnet til dette, og at de berørte har fått anledning til å uttale seg.