Drapssaken på Sortland:

Den siktede varetektfengsles i fire nye uker

Torsdag avsa Vesterålen tingrett kjennelse om videre fengsling for den siktede i drapssaken på Sortland.

  Foto: Marius Birkeland

Sortland

Dette bekrefter politiadvokat Rita Hermansen Dahl overfor VOL.


Drapssaken på Sortland:

– Døde av kvelning ved trykk mot halsen

Politiet har konkludert når det gjelder dødsårsaket til drapet på Sortland. Funnet samsvarer med den taktiske etterforskningen, ifølge politiadvokat Rita Hermansen Dahl

 

– Undertegnede fikk medhold i videre fengsling av siktede. Vesterålen tingrett avsa kjennelse i dag om at siktede kunne holdes fortsatt varetektsfengslet inntil 18. januar 2019, skriver Dahl i en e-post til VOL.

Det er nå én måned siden Stig Anders Johansen ble drept i et basketak på Sortland, som ifølge obduksjonsrapporten skyldes kvelning ved trykk mot halsen.


Mann funnet død på adresse på Sortland - én siktet for drap

En mann er siktet for drap etter at en annen mann ble funnet død på en adresse på Sortland torsdag kveld.

 

– Vi er rimelig sikre på at dødsårsaken er kvelning som følge av trykk mot halsen. Dette er sammenfaller med den taktiske etterforskningen, deriblant siktedes forklaring. Det er ikke gjort funn under obduksjonen som tyder på noen annen dødsårsak, uttalte politiadvokat Rita Hermansen Dahl til VOL da dødsårsaken ble offentliggjort.

Hermansen Dahl sa da at politiet ønsket å forlenge varetektsperioden helt frem til en eventuell hovedforhandling.


Nabo: – Man føler seg litt mer utrygg enn vanlig

VOL har snakket med en av naboene som bor like ved personen som ble død på Sortland torsdag kveld.

 

På spørsmål om hvor etterforskningen står nå, en måned at den startet, svarer politiadvokaten.

– Etterforskningen er i en avslutningsfase. Vi avventer svar på en del kriminaltekniske analyse og den endelige obduksjonsrapporten. Vi har mottatt svar på alle analysene foruten den endelige obduksjonsrapporten, sier Hermansen Dahl. 


Stig Ander Johansen funnet drept hjemme hos kameraten:

Politiet: – Vi kommer til å avhøre en rekke vitner

Politiet opplyser i dag at siktede forklarer seg for politiet og at siktede og avdøde kjente hverandre.– Han er trist og tar det veldig tungt

Den siktedes forsvarer Elise Riibe-Stokland, bekrefter at hennes klient var en venn av avdøde og at han ikke vil anke kjennelsen.Politiet sikrer spor etter drapet på Sortland

Politiet har sikret spor på åstedet og gjennomført rundspørring i området på Sortland der en 35 år gammel mann ble funnet død torsdag.