Håper på sesongstart om en måneds tid

Det er ennå en stund før det er realistisk å åpne skianlegget i Ånstadblåheia, på Sortland. I mellomtiden håpen håper alpinklubben på mest mulig stabilt vær fremover.

Ånstadblåheia 08.01.2012  Foto: Staedel Krisztina

Sortland

– Nå trenger vi stabilt vintervær, ikke bare vekselsvis mildt og kaldt som det har vært frem til nå. Det hadde derfor vært fint med litt mer kulde. Det har kommet noe snø, men det er foreløpig ikke nok. Ved hjelp av kunstsnø og naturlig snø, får vi forhåpentligvis et godt grunnlag etter hvert, sier Øyvind Lehn i Sortland Alpinklubb til VOL.


Alpinklubben i mål med finansiering av ny heis etter innsamling:

Egen heis for barn og toppmoderne heisanlegg når bakken åpner igjen

Sortland alpinklubb valgte etter ulykken i mars å forsøke å få samla inn penger til å kjøpe ny heisteknologi i stedet for å reparere den gamle. Nå lover de en tryggere, mer moderne og mer effektiv heis, og håper publikum vil komme.


Alpinklubben satt opp snøkanoner i romjulen, som skal bidra til at forholdene ligger mest mulig til rettene når sesongåpningen etter hvert står for tur. Tidligere i høst bestilte alpinklubben ny hovedheis. Nå venter de på noen deler som mangler.

– Hovedheisen blir sendt fra fabrikken i slutten av januar. Hovedfundamentet er støpt, men vi mangler blant annet girhjul og motor, forteller Lehn.

Den nye skiheisen er del av det som blir et nytt heisanlegg i Ånstadblåheia. I det anlegget er det også inkludert et nytt barneskitrekk.

Lehn vil ikke forskuttere noen åpningsdato for årets skisesong, men understreker at alpinklubben åpnet i slutten av januar i fjor. Han tror at årets åpning vil lande på omtrent samme tidsrom.

– Å begi seg ut på gjettinger, vil være ren bingo. Fjorårssesongen startet i januar. Om ikke heisen går da i år, så blir det kanskje en uke eller to forsinket. Forhåpentligvis blir det ikke så veldig lenge til, slår Øyvind Lehn fast.