Cruisesesongen starter mandag - 1200 passasjerer til Vesterålen

11. februar starter årets cruisesesong i Vesterålen. Det første skipet som ankommer er M/S AIDAaura, med 1200 passasjerer om bord som skal oppleve alt fra RIB-safari til besøk hos Inga Sami Siida.

– Vi ønsker M/S AIDAaura velkommen til vakre Vesterålen, sier Einar Glad Hansen, som oppfordrer vesterålinger til å slå av en prat med de tyske gjestene som ankommer.  Foto: Innsendt

Sortland

11. februar starter årets cruisesesong i Vesterålen, og det første skipet som ankommer er M/S AIDAaura, skriver driftssjef i Sortland havn, Einar Glad Hansen i ei pressemelding.

Skipet blir liggende ved Terminalkaia i Sortland fra tidlig om morgenen til tidlig på kvelden.

Flest tyske gjester

Skipet besøker Vesterålen hele fire ganger frem til slutten av mars samt et anløp i sommer. I perioden frem til 1.april vil det være syv anløp.

– Dette er andre anløpet av AIDAaura, som gjestet oss første gang i juni i fjor. Fartøyene til AIDA har i all hovedsak tyske gjester med seg til vår vakre region, opplyser Hansen.

Skipet blir liggende midt i sentrum til glede for passasjerer, mannskap, byens næringsliv og fastboende.

– Vi oppfordrer alle til å slå av en prat med passasjerene, da kanskje den største opplevelsen for mange nettopp er en prat med de som bor i vakre Vesterålen.

RIB-tur og utflukt til Nyksund

Skipet bringer nærmere 1.200 passasjerer til Vesterålen, og de er ute etter opplevelser.

På programmet står blant annet  RIB-safari i Andøy, utflukt til Nyksund, busstur gjennom vakre Eidsfjord med besøk på Hurtigrutemuseumet, samiske tradisjoner hos Inga Sami Siida og mini-cruise til Trollfjord.

 Sortland kirke åpner i tillegg dørene for besøkende.

Neste anløp er allerede 21. februar og da er de Saga Sapphire som ankommer med om lag 700 passasjerer, der hovedtyngden  av disse er av britisk opprinnelse.