Slik har uværet markert seg natt til lørdag

Natt til lørdag blåste det opp til storm i Vesterålen, med opptil 40 meter i sekundet i kastene. Dette førte til både strømbrudd, søppeldunker på ville veier og knekt flaggstang.

Sortland

Strømmen gikk på Holmstad i Sortland rundt halv sju lørdag morgen, men vakthavende ved Vesterålskraft Nett, Rolf Starheim, opplyser at dette raskt ble rettet opp i.

Her ble det korte strømbruddet på Holmstad ordnet av Vesterålskraft.  Foto: Marius Birkeland

 

– Vi har også hatt et kort utfall i Bø og sørover på Langøya mot Hadsel. Alt dette er rettet opp nå, sier han.


Tok med seg deler av taket

I morgentimene har vinden tatt med seg deler av taket på vestsiden av omsorgsboligen i Sjøgata på Sortland.

 

Ved Coop Extra på Sortland, tok vinden så godt tak at en flaggstang er knekt.

Vinden tok med seg en henger på Esso Havna Service på en liten luftetur.  Foto: Marius Birkeland

 

Ved Esso Havna Service ble en bilhenger blåst ut midt på parkeringsplassen, og ellers i regionen har flere søppeldunker fått seg en luftetur.

Under uvær er det ofte søppeldunkene som får gjennomgå, og de blir ofte ikke stående der de skal stå.  Foto: Marius Birkeland

I Bø har brennvesenet rykket ut til Riskrysset for å berge flyvende bølgeblekkplater. VOL har lørdag formiddag vært i kontakt med 110-sentralen i Bodø for å få dette bekreftet, og får opplyst at de har mannskap ute i hele Vesterålen for å berge blant annet plater.

Lørdag formiddag har vinden tatt tak og revet av et stort område av taket på Lødingen barneskole. Det skriver Bladet Vesterålen. Brannvesenet er på stedet og har sperret av veien til skolen og kirkegården.