Sortland IL og Medkila Girlpower samarbeider om gratisarrangement:

Inviterer til «Jentefotballens dag» i Blåbyhallen

Tirsdag 5. mars kommer Medkila Girlpower til Sortland for å i samarbeid med Sortland IL arrangere «Jentefotballens dag» i Blåbyhallen. Dette er en del av Medkilas damelag sitt prosjekt for å inspirere og motivere jenter til å spille fotball.

Margun Haugenes, hovedtrener for Medkilas damelag.   Foto: Arkivfoto/Øyvind Askevold Kaarbø

Sortland

– Det blir masse morsomme og lystbetonte aktiviteter som bunner i læring, sier Margun Haugenes, trener for Medkilas damelag.

Må ikke spille fotball

Arrangementer et gratis og retter seg inn mot jenter fra sju til 15 år. Medkilas damelag har over lengre tid hatt dette Girlpower-prosjektet, og har tidligere vært både på Andenes og Stokmarknes.

– Vi ønsker å bidra også utenfor banen og fortsette å være et flaggskip, som vi er. Det er ikke slik at man må spille fotball å delta. Dette vil være en fin arena for å sjekke om man kunne tenke seg til å spille fotball, eller rett og slett bare for å lære, sier Haugenes.

Positive tilbakemeldinger

Både trenerapparatet og en del av spillerne til Medkila vil være instruktører når de neste uke kommer til Sortland.

Ifølge treneren har tilbakemeldingene vært gode etter deres tidligere arrangementer.

– Vi har fått veldig positive tilbakemeldinger, både fra barna som har deltatt og fra deres foreldre. De koser seg veldig og vi får som regel raskt spørsmål etterpå om vi ikke kan komme tilbake, sier Haugenes.