Ny oppdrettskatamaran for Eidsfjord Sjøfarm

Grovfjord Mekaniske Verksted har levert ny oppdrettskatamaran til Eidsfjord Sjøfarm.

«Sifjord» er levert til Eidsfjord Sjøfarm og skal ha base på Senja.  Foto: Grovfjord Mekaniske Verksted

Sortland

«Sifjord» er navnet på katamaranen som er levert til Eidsfjord Sjøfarm, et selskap i Holmøy-konsernet med administrasjon på Sortland. Katamaranen skal ha base på Senja. Dette opplyses i ei pressemelding fra Grovfjord Mekaniske Verksted.

Oppdrettskatamaranen er utstyrt med en kran 50 tonnmeter, vinsj på 15 tonn samt tre capstaner på henholdsvis fem og tre tonn.


Fakta om selskapene

Om Eidsfjord Sjøfarm AS

Eidsfjord Sjøfarm AS er havbruksselskapet i Holmøy-konsernet. Selskapet har totalt 25 fast ansatte fordelt på lokaliteter i Nordland og Troms. Administrasjonen er på Sortland. Siden starten i 1990 har selskapet vokst ved oppkjøp av konsesjoner, og har nå en årlig produksjon på om lag 15.000 tonn laks.

Om Grovfjord Mek. Verksted AS

Grovfjord Mek. Verksted AS er Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium, og er lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har vi levert godt over 120 båter til oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet.

 

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet.  Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pentry og sittegruppe. I tillegg et stort dekkshus som inneholder tørkerom/verksted og toalett.

– I tillegg er fartøyet levert med en ny og revolusjonerende broløsning, utviklet av Furuno Norge og Myre Elektronikkservice i samarbeid med oss. Den tradisjonelle og trauste trepulten med innfelte skjermer og utstyr er erstattet av moderne touch skjermer, opplyses det fra produsenten.

– I tillegg er fartøyet levert med en ny og revolusjonerende broløsning, utviklet av Furuno Norge og Myre Elektronikkservice i samarbeid med oss, heter det fra Grovfjord Mekaniske Verksted.  Foto: Grovfjord Mekaniske Verksted