Samfunnsløftet til Sparebanken Nord-Norge gir over 230.000 kroner:

– Holdt på å begynne å gråte da jeg fikk telefon fra banksjefen

Samfunnsløftet i Sparebank1 Nord Norge gir arenaløft med 230.146 kroner til Blåbyen Tuftepark. Det betyr at også fallunderlaget til Tufteparken er finansiert og kan komme på plass allerede i år.

Idretten i Sortland står sammen om prosjektet med å etablere Tuftepark.   Foto: Privat

Sortland

Fallunderlag til Blåbyen Tuftepark er i boks, det skriver Lena Darén i Sortland Friidrettsklubb på Facebook-siden Sortlending.

Samfunnsløftet til Sparebanken Nord-Norge gir via Samfunnsløftet 230.146 kroner til Tufteparken, og dermed er prosjektet fullfinansiert. Også Sparebankstiftelsen Harstad Sparebank har bidratt med 288.000 kroner til prosjektet.

– Jeg fikk telefon fra banksjefen i dag. Og jeg holdt på å begynne å gråte. Det er helt fantastisk!, sier Lena Darén.

– Nå har vi finansiering og kan vi bestille fallunderlaget som gjør Tufteparken rullestolvennlig, i tillegg blir det rensligere og triveligere for alle å trene, sier hun.

Belysning til høsten

Hun håper at man også vil ha noen kroner til overs slik at man også får på plass belysning til høsten.

– Vi fikk faktisk alt vi hadde søkt om i støtte fra Sparebanken, det er helt utrolig bra. Nå har vi ikke kostnadene for hele prosjektet med belysning helt nøyaktig kartlagt, men om vi kommer dit hen at vi ser at vi trenger mer penger, så vil vi fortsette å samle inn fra sponsorer, sier hun.

Også næringslivet lokalt har bidratt sterkt til Tufteparken. Vesterålskraft gir 30.000 kroner, Jarle Frantzen Eiendom 20.000 kroner, Ramstad Optikk 20.000 kroner, Henriksen Maskinstasjon 14.500 kroner, Advokatene Enoksen & Steiro 10.000 kroner, Holmøy 10.000 kroner og Steiro Hansen 10.000 kroner.

Sortland kommune har bidratt med 50.000 kroner i nærmiljømidler til Tufteparken, som snart skal monteres opp, og målet er at den skal stå klar til bruk til sommeren.

– Dette blir så bra! Tusen takk til alle bidragsytere for at dere er med på å realisere Sortlands første utendørs treningsstudio,sier hun.

– Treffer mange målgrupper

– Nå venter vi bare på at gravemeldinga skal bli godkjent av kommunen. Vi må gjøre ei prøvegraving for å forsikre oss om at der ikke ligger noe under bakken. Og når den er gjort, starter dugnaden, sier hun.


Sortland får Tuftepark før fellesferien:

Apparatene er sendt nordover – snart starter dugnaden

–Det som er artig med dette prosjektet er at jeg føler at hele idretten i Sortland står samlet rundt dette, sier Lena Darén. Tirsdag ble apparatene til Tufteparken sendt nordover fra produsenten, og nå skal dugnad for montering organiseres.  

 

Prosjektet med Tuftepark, vekker entusiasme.

– Jeg tror parken treffer mange målgrupper. En ting er idrettslag som kan bruke den til basistrening. Jeg tror også at det blir masse uorganisert trening. Man ser i andre byer park-core miljøet, det er blitt in hos unge gutter å bli sterke, der man bruker egenvekt til trening, sier Darén

–Jeg håper det blir mange ulike brukergrupper av parken, og det er det jeg tror kommer til å skje. Jeg håper og tror den kan komme og bli til glede for veldig mange, i mange år, slår hun fast.