Personlig rekord holdt ikke:

Den sure fjerdeplassen

DRAMMEN: Håvard Heggland (18) ble nummer fire i junior, og syv i senior da han slo inn på 4.45.06 i NM-finalen på 400 medley. Sortland-gutten som har tatt to bronsemedaljer så langt hadde håpet på en ny pallplass på sin favorittøvelse.

FJERDEPLASS: Håvard Heggland ble nummer fire i juniorklassen på 400 medley. Sortland-gutten har to bronsemedaljer så langt i mesterskapet i Drammen.  Foto: Rune Helle

Sortland

– Det ble i alle fall personlig rekord, oppsummerte Håvard etter å ha senket sin bestenotering med nesten fire sekunder.

Håvard innledet NM med bronse på 200 medley. Han fulgte opp med ny tredjeplass på 200 bryst. Sortland-gutten var også i seniorfinalene på sine tre beste øvelser. Her er han blitt fem, seks og syv.

– Jeg tror nok kanskje 200 meter bryst har vært min beste prestasjon så langt her i helgen, sier Håvard som på denne øvelsen senket sin bestetid med over to sekunder.


Møtte veggen

DRAMMEN: Håvard Heggland (18) ble nummer åtte og sist i seniorfinalen på 200 meter bryst med 2.27,52. Han svømte ganske nøyaktig to sekunder raskere da det ble bronse i juniorfinalen tidligere på dagen.Ny NM-bronsje til Håvard Heggland

Håvard Heggland (18) smilte som en sol etter juniorfinalen på 200 bryst under langbane NM. Sortland-gutten kopierte sin tredjeplass fra 200 medley innledningsdagen og tok en ny medalje. Nok en gang kvalifiserte han seg for en seniorfinale.

 

Håvard svømmer normalt best om kvelden. I hans to første seniorfinaler på bryst og 200 medley svømte han betydelig fortere da han tok medaljene om formiddagen i juniorklassen.

– Det sitter nok like mye i hodet. Normalt svømmer jeg fortest om kvelden. Jeg hadde i forkant av de første finalene et håp om å svømme min pers ytterligere ned, understreker han.

Lovende takter

Harald G. Hansen er blitt nummer ni både på 50 butterfly og 50 rygg. Harald har to sesonger igjen som junior. Ivar Angel (17) ble nummer åtte i juniorklassen på 400 medley. På stafetten over 4 x 100 medley ble guttelaget til Sortland nummer åtte.


NM i svømming:

Heggland to sekunder fra «pallen» i seniorklassen

Sortlandssvømmeren Håvard Heggland (18) ble nummer fem i seniorfinalen på 200 meter medley på langbane NM. Sortland-gutten var litt over to sekunder bak en pallplass blant seniorene.Glimrende NM-start

Håvard Heggland (18) innledet NM i svømming på langbane med en overraskende tredjeplass i juniorfinalen på 200 medley. Dette var Sortland-guttens første NM-medalje.