Sortlandsmesterskapet 2019:

– Synes det er fint å starte på etter sommeren i trygge omgivelser

Lørdag gikk friidrettsstevnet Sortlandsmesterskapet 2019 av stabelen. Arrangørene valgte i år å utsette stevnet, som tidligere har vært på forsommeren, til august. Dette valget er stevneleder Lena Darén fornøyd med.

Sortland

– I likhet med tidligere er det også i år rundt hundre påmeldte. Siden vi flyttet stevnet har vi fått deltakere fra blant annet Bull Tromsø og Bardufoss, noe vi ikke har hatt tidligere, sier Darén.

Flyttingen av tidspunktet skjedde etter samtaler med naboklubber.

– Det er veldig mange stevner på våren. Dermed valgte vi å flytte stevnet i år, sier stevnelederen.


Se bildeserie fra Sortlandmesterskapet

Under Sortlandmesterskapets første dag var barn og ungdom i full vigør i de ulike friidrettsgrenene. Se bilder fra stevnet her.

 

– Her stepper foreldrene inn

Sortlandsmesterskapet har blitt arrangert årlig i flere tiår. Stort sett alle friidrettsøvelser, bortsett fra stav, hinder og kappgang, står på planen. Ifølge Darén må det mange kluter til for å få arrangert et slikt friidrettsstevne.

– Vi trenger rundt fire stykker til å bidra under hver øvelse og da trenger vi folk. Mange av øvelsene pågår samtidig, så her stepper foreldrene inn, sier hun.

Stevneleder Lena Darén ser ikke bort fra at Sortlandsmesterskapet 2020 også blir holdt i august.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

I tillegg er det en rekke regler innenfor hver gren som de frivillige får innføring i, samt at de må ha en utdannet dommer i hver gren.

Da VOL snakket med stevnelederen, kunne hun avsløre at hun gledet seg veldig mye til 400 meter hekk for rekrutter, samt stafett.

– Det er alltid veldig spennende å se om de greier å holde pinnen, hvorvidt det blir litt snoffling og hvordan vekslingene går, sier hun og ler.

Stevnelederen sier Hun tror at de også til neste år kommer til å arrangere stevnet i august.

– Vi kommer etter hvert til å ha en evaluering, også vil vi høre med naboklubbene hva de tenker. Kommer ikke de, er det ikke vits å arrangere, sier Darén.

– Gikk ganske bra

En av utøverne som sprang 110 meter hekk lørdag ettermiddag, var Espen Shields (18) fra Sortland.

– Jeg synes det gikk ganske bra med tanke på at dette er første stevne etter sommerferien. Målet mitt var å fullføre, sier 18-åringen.

Espen Shields (18) fra Sortland løp lørdag 110 meter hekk og 100 meter.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

Han kom i mål på tiden 16,15, mens hans personlige rekord er på 16,37.

– Hva synes du om Sortlandsmesterskapet?

– Det er alltid fint å konkurrere her. Det er de samme folkene som man møter på stevner ellers, sier han.

I august skal Shields delta under juniormesterskapet i friidrett, før han i september deltar i ungdomsmesterskapet i friidrett.

Vant sitt heat

Som tidligere nevnt foregår mange av konkurransene innenfor de forskjellige grenene samtidig. Dermed kan det bli litt travelt tidvis, men Elliot Kolstad Martinsen (snart 8) fra Sortland fant tid til en liten matbit.

Den snart åtte år gamle gutten var påmeldt i åtte grener. Da VOL snakket med Elliot hadde han allerede sprunget 60 meter hekk i fellesklassen 6 til 8 år.

– Jeg synes det gikk bra, sier han, før moren skyter inn at han vant sitt heat.

Elliot Kolstad Martinsen på snart åtte år fra Sortland (til høyre), fikk tid til en liten matbit sammen med lillebror Agust (3 år) mellom alle øvelsene.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

Sortlendingen hadde også sprunget 60 meteren, for å springe – det liker han.

– Kan du tenke deg til å holde på med idrett når du blir større?

– Ja, svarer han, men sier også at han ikke kunne tenke seg til å ha løping som jobb.

– Spennende

I likhet med Elliot, liker også Kristine Pettersen (18) fra Andøya å løpe. Sammen med gutter fra 16 til 18 år, stilte hun til start på 100 meteren lørdag ettermiddag, og kom i mål på tiden 12,83. 18-åringens personlige rekord er 12,58, og selv om hun hadde håpet på å slå denne, var hun fornøyd med dagens tid.

– Det er det første stevnet etter sommerferien. Da er det spennende å se hvordan formen er, etter ressurstrening og tempotreningen vi har hatt i sommer, sier hun.

Kristine Pettersen (18) fra Andøya løp lørdag 100 meter, før 200 meter står for tur søndag.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

– Hva synes du om å delta på stevnet her på Sortland?

– Jeg synes det er fint å komme i gang her. Man føler seg trygg, og når jeg konkurrerer med guttene har jeg noen å måle meg med, sier Pettersen.

I likhet med Schields skal også hun delta i juniormesterskapet og i ungdomsmesterskapet den neste måneden.

– I min klasse er det veldig høyt nivå. Jeg greide jo å kvalifisere med til NM, men jeg og treneren var enig i at det ikke var vits å delta på grunn av det høye nivået, sier hun.