Sortland G14 vant Bodø Cup der de slo Bodø/Glimt på vei til finalen

Sortlands G14 lag leverte en solid turnering i helgen, da de like godt vant Bodø Cup og slo flere gode lag på veien mot turneringsseieren.

 Sortland G14 gjorde en flott turnering i Bodø i helgen, der de like godt ble mestre etter å ha slått Medkila i finalen. Bak fra venstre: Terje Nygård (trener), sivert skog, øystein miklegard, marcus andreassen, torjus kaspersen, erlend miklegard, sigrid miklegard, adrian edvardsen, håvard christensen, johan auglænd, vebjørn kaspersen, jens johansen. Framme fra venstre: Harald nygård, Tobias Hansen, Jawad Amiri, Petter Olsen, Julian Berg, Håkon Nygård, Nicklas Rødsand, Lucas Bolsøy.  Foto: Innsendt

Sortland

I finalen møtte sortlandsguttene Medkila og vant 2-0, et lag de også slo i gruppespillet.

Jens Johansen, som trener laget sammen med Terje Nygård, er strålende tilfreds med både seier og spillet som guttene vartet opp med underveis.

– Det var flere jevne kamper, men vi hadde fin flyt og spilte godt hele veien, noe som holdt til seier totalt, sier Johansen til VOL.

Spilte sin beste kamp

Sortland G14 spilte totalt seks kamper og vant samtlige. De slo henholdsvis Innstranda (4-1), Bodø/Glimt (3-1), Rana (5-1), Medkila (2-1), Junkeren (1-0) og Medkila (2-1). Det gir totalt en målforskjell på 17 - 4, noe som vitner om effektivt angrepsspill og solid, defensiv jobbing.

– Vi møtte Medkila på nytt i finalen etter at de kranglet seg videre på straffer i semifinalen. Mot Bodø/Glimt var vi veldig gode. Det var kanskje den beste kampen vi har spilt noen gang. Selv om jeg er usikker på om Bodø/Glimt stilte med sitt beste lag, hadde de et veldig bra mannskap, sier Johansen.

Fart og fysikk

Ifølge Johansen viste sortlandsguttene gjennom hele turneringen, at de har mye talent i laget, og ikke minst trening i kroppen.

– Vi har bra fart, god fysikk og spiller bra med ball. Guttene er godt trent og jobber hardt. Vi tåler en støyt, noe som er en bra egenskap når det røyner på og blir så mange kamper på rad, sier han.

Hevder seg i serien

Sortlendingene gjør det også bra i den hjemlige serien, der de foreløpig liger på 2.plass, etter Skånland, men foran Mjølner.

– Akkurat nå er vi det nest beste laget i serien. Det er en ivrig gjeng som består av totalt 19 spillere og som har vært på mange turneringer og legger ned mye arbeid på trening. Vi har også et flott apparat rundt laget og en fin og støttende foreldregruppe, slår Jens Johansen fast.