Blue Strikes damelag:

Gikk opp i serieledelse søndag

Etter lørdagens to kamper hadde Blue Strike sitt førstedivisjonslag i bowling for damer mulighet til å gå opp i serieledelse søndag. Etter en spennende kamp søndag var det også nettopp det de gjorde.

Fra venstre: Marita Berglund, Rigmor Skavhaug, Hilde Heikkilæ og Evy K. Olsen i Blue Strikes førstedivisjons damelag  Foto: Innsendt

Sortland

Lørdag lå det an til at Blue Strike måtte ta alle tolv banepoengene for å gå opp i ledelse over trondheimslaget Munken. Selv om utfallet ble som ønsket, var det ikke det ikke banepoengene det sto på.

– Siden vi ikke har tapt noen kamper, mens Munken tapte mot oss i går, vant vi på kamppoeng  og gikk inn i serieledelse etter dagens seier, sier Marita Berglund til VOL søndag.


Sortlandsbowlere spilte sine første kamper i damenes førstedivisjon:

Kan gå opp i serieledelse søndag

Blue Strikes damelag rykket forrige sesong opp fra andredivisjon til førstedivisjon. Lørdag spilte de sine første kamper i førstedivisjon, og er veldig fornøyd med resultatet.

 

Hun forteller at det første av dagens fire serier med 3-0 banepoeng.

– Andre serierunde vant vi 1-2, tredje serierunde vant vi også 1-2, mens vi vant 0-3 i sisteserien.

Dermed vant Blue Strike 4-7 mot Munken sammenlagt.

Se tabelloversikten her.

Reiser hjem ubeseieret

Som VOL omtalte lørdag, er det denne helgen første gang at damelaget fra Sortland spiller i førstedivisjon. At de skulle ligge på toppen av tabellen etter tre spilte kamper, hadde ikke Berglund trodd.

– Vi er storfornøyde. Vi trodde overhodet ikke at vi skulle reise hjem uten noen tap, sier hun.


Se oversikt over hvordan poengberegning skjer her

Banepoeng

Det deles ut inntil 12 banepoeng i hver kamp.

a) Høyeste pinnefall gir 1 baneparpoeng i hver enkeltkamp med 2-mannslag. Dersom lagene i en enkeltkamp ender med samme pinnefall, gis det ingen baneparpoeng for denne enkeltkampen.

b) Det spilles om inntil 1 kjeglepoeng for hver serie mellom klubblagene. Laget med høyeste totale pinnefall i en serie gis 1 kjeglepoeng. Dersom lagenes totale pinnefall blir likt gis det ingen kjeglepoeng i denne serien.

c) Summen av baneparpoeng og kjeglepoeng blir notert som banepoeng.

Kamppoeng

a) Det laget som samlet har flest banepoeng i en seriekamp vinner kampen, og tildeles 2 kamppoeng.

b) Ved likt antall banepoeng i en seriekamp, ender kampen uavgjort, og begge lagene får 1 kamppoeng.

c) Tapende lag i en seriekamp får 0 kamppoeng.

Spillernes individuelle resultater blir snittført.

Kilde: Bowling.no

 

I tredje av totalt tolv serierunder denne sesongen, skal Blue Strike spille på hjemmebane mot Munken.

– Vi har helt klart en fordel med hjemmekamp neste gang, i hvert fall når vi leder serien. Dermed må vi bare holde på den. Det blir spennende å se hvordan Munken greier seg oppe hos oss, slår Berglund fast.


Blue Strike møtte tromsølaget Skansen hjemme til ligakamp:

– Laget burde greie å kjempe bedre mot Skansen 2

Lørdag møtte Blue Strike og Blue Strike 2, to av bowlinglagene til Sortland, tromsølagene Skansen 2 og Skansen 3 til andre ligakamp på Bowling1 på Sortland. Til tross for en seier hver for begge sortlandslagene, var ikke Inge Sneberg helt fornøyd.