Trenger fortsatt flere bøssebærere i Sortland

Søndag skal 120 bøsser i Sortland kommune ut for å samle inn penger til et veldedig formål. Fire dager før årets TV-aksjon mangler Unni Glad, leder ved Sortland Frivillighetssentral, over 30 bøssebærere.

Unni Glad, leder ved Sortland Frivillighetssentral, håper flere bøssebærere melder seg i løpet av de neste dagene.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Sortland

– Vi mangler 10 bøssebærere, i tillegg til 12 elever fra Maurnes skole og 12 fra Sigerfjord skole, sier Glad.

Tidligere har de hatt en skolekontakt, men etter vedkommende ba om fritak fikk de, ifølge Glad, for sen beskjed om at det hadde kommet en ny skolekontakt. Derfor mangler de i år noen elever fra Sigerfjord skole og Maurnes skole som kan være bøssebærere i år.

– Vi har allerede avtale med Strand barneskole og Holmstad skole, i tillegg til Sortland ungdomsskole og Sortlandsrussen. Vi er helt avhengige av skolene, som gjør en fantastisk jobb, sier lederen ved frivillighetssentralen.


TV-aksjonen 2019 til CARE:

Oppfordrer vesterålskommunene til å bidra

TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Fylkesaksjonsleder oppfordrer kommunene i Vesterålen til å bidra.


Samler alle sentrumsrodene

Årets TV-aksjon, som har blitt arrangert årlig av NRK siden 1974, heter «Nå er det hennes tur». Alle bidragene som blir gitt går til organisasjonen Care, og skal bidra til at alle kvinner skal få tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Unni Glad har det meget travelt de siste dagene før TV-aksjonen, men hun har allerede pakket de rundt 120 bøssene som ut til bøssebærere i hele Sortland i løpet av de neste dagene.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

I Sortland er områdene som bøssebærerne går i delt inn i 43 roder. Det er en sjåfør og gjennomsnittlig tre bøssebærere per rode.

– Vi har gjort det litt annerledes med oppmøte i år. Tidligere har det vært samlingspunkter rundt omkring i hele kommunen, men i år skal bøssebærerne i sentrumsrodene samles på Kulturfabrikken. I fjor opplevde vi at det var tre sjåfører som sto uten bøssebærere, og for å unngå det velger vi nå å samle alle som skal gå fra Jennestad til Bø på samme sted. Bøssebærerne i rodene utenfor sentrum møter opp på de nærliggende skolene, sier Glad.

Her kan du se hvor mye penger sortlendingene har gitt de siste fire årene.

Kan gi gamle sedler

Onsdag formiddag hadde aksjonskomiteen i Sortland en såkalt Næringslivsstafett, der de ringte rundt til bedrifter i Sortland og spurte om de ville gi bidrag til årets TV-aksjon.

– Vi fikk inn i underkant av 30.000 kroner på litt over en time, men vi opplever at giverviljen ikke er like stor når bidragene i årets TV-aksjon ikke går til formål i Norge, sier Glad, som oppfordrer næringslivet i Sortland til å gi bidrag.


TV-aksjonen har samlet inn 239 millioner:

Innbyggerne i Vesterålen med giverglede under snittet

Ved midnatt natt til mandag hadde årets TV-aksjon på NRK fått inn 239 millioner kroner. I beløp per innbygger ligger nå Rogaland best an, mens kommunene i Vesterålen ligger i bunnen.


Glad håper at folk tar søndagens bøssebærere godt imot og sjekker i pengeboka om de har noen kontanter.

– Det er mulighet til å vippse, men det er ikke alle som har vipps. På fredag er siste mulighet til å bruke de gamle sedlene i butikkene, men vi får lov til å levere dem inn. Dermed håper jeg folk stikker gamle sedler som de ikke lenger kan bruke i bøssene, sier hun.

– Har dere noe mål dere ønsker å nå for årets TV-aksjon?

– Nei, vi må bare gjøre vårt beste, konstaterer Glad.