Disse bilene kjøpt vesterålingene i oktober

Det ble solgt 31 personbiler på Sortland i oktober.

Toyota Rav4 hybrid 2019-modell. 

Sortland

Den hyppigst solgte bilen var Golf fra Volkswagen. I alt ble det solgt fem biler. Det ble solgt tre Nissan Qashqai, tre Suzuki SX4 S-Cross og tre Hyundai IONIQ. To merker solgte to utgaver; Mitsubishi Outlander og Volvo XC60.

Etter ti måneder er det i alt solgt 382 personbiler i Vesterålen. Toyota Rav4 topper listen med i alt 39 salg. Deretter følger Nissan Leaf, Volkswagen Golf og Mitsubishi Outlander med henholdsvis 22,21 og 19 salg.

Når året skal telles opp, vil Tesla få sitt gjennombrudd i Vesterålen. Det er i alt solgt 13 utgaver av Model 3, 3 Model S og 2 Model X.

Diverse Tesla-modeller ved utleveringssenteret på Lillestrøm. Merket trekker opp salget av elbiler. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix  Foto: Fredrik Hagen

 

I oktober ble det for øvrig solgt ni større biler. I hele år er det solgt 33 biler som er kategorisert som lastebiler. En del av disse er i virkeligheten bobiler. På samme tid i fjor var det solgt 47 «lastebiler». Kabe har notert flest salg, åtte totalt, som er to mer enn på samme tid i fjor. Lastebilprodusenten Scania har solgt fire, ned fra 11 etter oktober måned i fjor.