Her er de 28 mest uvanlige bilskiltene du kan treffe i Vesterålen

Det er 28 personlige skilt i Vesterålen.

BILBUDSKAP: Sortland Maskin bruker bilene som salgsplakat.   Foto: INNSENDT

Sortland

Den største kjøperen av personlige skilt er Sortland Maskin, som har tre skilt. De lyder EIK, SELGER og MASSEY. Enhver skjønner dermed at bedriften blant annet selger Massey Fergusson traktorer.

Det spøkes ved bedriften at de neste skiltene må bli FENDT og HUSQVARNA, som er andre merker bedriften selger.

Flere bedrifter

Sortland Maskin As er ikke de eneste bedriftene i Vesterålen som har personlige skilt.

Vemas As på Sortland selger anleggsmaskiner, og har valgt skiltet VEMAS. Trude Olsen i Lødingen startet utestedet Landia i Lødingen på slutten av 1980-tallet. Hun har selvsagt LANDIA. Duttas Smultringer er kjent for mange. Bedriften har skiltene DUTTA1 og DUTTA2.

Maskinteknikk Nord på Sortland har MTN-skiltet sin bil.

Kurt Tande har viktige oppgaver i CALANUS, og har valgt dette som skilt.

Etternavn og hobby

Noen har valgt etternavnet sitt som bilskilt.

Det gjelder Tom GRANDE, Niklas PAULSEN, Mathias HANSEN, Håkon SANDvoll og Kjell Antonsen, som har KAÅSE, som formodentlig betyr Kjell Antonsen (fra) Åse? JJJ er et skilt som ses ofte i Bø. Det er Jan Jarle Jakobsen, som eier det.

Per Magne Pedersen fra Bø har ikke etternavnet, men han sier klart i fra at han er HEIMANA.

Stig Ulriksen har valgt bilen som skilt. Valget ble ROKKEN.

-Jeg har en VW Amarok, den omtales av amrok-eiere som rokken, forklarer han.

Andre har valgt navn etter hobbyen. Det gjelder for eksempel det mystiske skiltet LA7HAA. Kjenner vil kanskje forstå at dette dreier seg om en radioamatør. LA7HAA er kallesignalet til radioamatør Svein Perander og det leses «Lima Alfa Seven Hotel Alfa Alfa».

–Jeg har vært radioamatør siden 1960 tallet da «farsan» lærte meg å skru på kort- og mellombølgesendere. I 1980 ble jeg utdannet som telegrafist i Forsvaret, og jeg har vært radioamatør siden.

En annen som har valgt hobbyen som skilt, er Helge Morten Stefenakk. Han har valgt YNWA, som for en nokså stor krets er kjent som ‘’You’ll never walk alone", ordene som pryder Shankly Gates på Anfield, Liverpools hjemmebane.

Elling Evensen har rett og slett valgt MYSELF som skilt.

Yrkestilknytning

Flygeleder Jonny Rinde Johansen, også kjent som politiker i Øksnes har skiltet AIRBOSS. Det peker på at han er flygeleder (på Andenes), og sjef for flygelederne der.

Tor Hugo Ekran bor i skreihovedstaden Myre, og har registrert skiltene SKREI og TORSK.

Andre skilt

Karen Davidsen har SELNES, Trond Ståle Mathisen har registrert KULTUR. Vegard Strand Carstensen har TRD, Mats Nygård har MOVEIT og Robin Frivåg er like blid og spør EDUSUR.

Forbikjørt av BULLDOG!

Ferdes du langs veiene i Nordland risikerer du bli forbikjørt av en BULLDOG fra Skjomen. Eller så kan du jo treffe en av HARDY-guttene fra Værøy.

Du kan dessuten risikere å bli sulten hvis du møter LUTEFISK eller BACALAO.