Utsetter deler av Laterna Magica

Store deler av årets utgave av filmfestivalen Laterna Magica er utsatt på ubestemt tid.

  Foto: Arkivfoto.

Sortland

Dette melder Vesterålen kultursamarbeid i en pressemelding, der de oppgir at den pågående pandemien og smittefaren som er knyttet til den, er årsaken til utsettelsen. Arrangementet blir utsatt til det er trygt å samle folk igjen.

– Vi prøvde til det siste å få dette i havn, men er avhengig av å samle stab og deltakere fra alle kommunene i Vesterålen. Nå oppfordres vi til å være forsiktig og holde oss i ro i ukene fremover, sier leder for Kultursamarbeidet i Vesterålen, Anette Tunheim Jakobsen i en pressemelding.

Arrangementene som utsettes er selve hovedarrangementet, filmfesten. Utsatt blir også Vesterålen filmklubbs visninger av flere kortfilmer, i tillegg filmvisningen i Bjørklundparken.

Ifølge pressemeldingen vil kulturskolen fortsatt arrangere konsert i Møysalen, og Sortland Bibliotek tilbyr Boxels som planlagt. Øvrig tilbud ved Ungdomsfabrikken og kinoprogram ved Sortland Kino går også som normalt.

– Vesterålen kultursamarbeid følger med på situasjonen og vil forsøke på å få gjennomført utsatte arrangement når det lar seg gjøre i forbindelse med koronasituasjonen, og når stab og deltakere kan samles igjen. Alle filmskapere som har blitt invitert til filmfesten får ny invitasjon og informasjon når vi har klar nye datoer, heter det i pressemeldingen.