Iversen vant pris på verdens største barnefilmfestival

Kortfilmen «SPARKEKORET» vant søndag voksenjuryens hovedpris ved verdens største barnefilmfestival, Chicago International Children's Film Festival. Filmens regi er ved sortlendingen Torfinn Iversen.

Torfinn Iversen. 

Sortland

Dette står å lese i en pressemelding.

Filmen er dermed også sikret plass i den videre kampen om Oscar-nominasjon for beste kortfilm. Festivalens hovedpris First Prize Live Action Short Film ble overrakt regissør Torfinn Iversen og produsent Julia Andersen online på filmfestivalen i Chicago.

Chicago International Children’s Film Festival (CICFF) er den største festivalen i verden som kun er viet barnefilm. Hvert år deler festivalen ut priser fra både en barne- og en voksenjury.

– For oss er dette utrolig stort og betyr veldig mye. Vi var veldig glad da filmen ble tatt ut til festivalen, men hadde aldri sett for oss å vinne hovedprisen, sier Andersen til VOL.


Fra filmen Sparkekoret. 

First Prize Live Action Short Film deles ut av voksenjuryen, og vinneren av prisen er automatisk kvalifisert til å delta i det videre oppløpet mot Oscar-nominasjon til Academy Award for Best Live Action Short Film.

Sparkekoret har fått en del oppmerksomhet tidligere i høst og vant publikumsprisen under TIFF Junior i Tromsø i september. Filmen er for øvrig spilt inn på FilmCamp i Målselv.

– Hva tror du er årsaken til at filmen treffer folk?

– Filmen opp universielle temaer som mange kan kjenne seg igjen i, men i en ganske unik setting. Du har en 10 år gammel gutt ute i et vinterlandskap som ønsker for alt i verden å bli med i lokale koret, Sparkekoret, som sparker rundt å samler inn penger til flyktningmottaket i bygda. Men det blir vanskelig når faren hans kommer i klammeri med en av bygdas flyktninger, utdyper Andersen.