Konsert fra taket på Scandic Sortland

Fredag kveld kunne du se VOLs første popupkonsert noensinne, fra taket på Scandic Hotel på Sortland

Konsert på taket av Scandic Sortland

Sortland

Prosjektet er et samarbeid mellom VOL, musikklinja på Sortland vgs og medielinja på Hadsel vgs. Initiativtaker til konserten er VOL-journalist Herman Henriksen.

– Jeg synes dette var en god ide, fordi jeg mener det er viktig at det skjer noe. Jeg tror slike prosjekter er viktig, særlig for unge. Jeg husker selv da jeg gikk på videregående og lignende ting skjedde. Da fikk man ekstra motivasjon til å fortsette løpet, sier Henriksen.

Bandet som skal sørge for konserten, heter Kul Effekt og består av flere elever fra musikklinja på Sortland vgs. De plasseres som nevnt på toppen av hotellet og opptrer i luftige omgivelser, med panoramautsikt over sortlandssundet.

– Bakgrunnen man får da, også som seer, har jeg aldri tidligere sett på en scene.

Det luftige og naturskjønne omgivelser, med Sortlandssundet i bakgrunnen, under takkonserten på Scandic fredag kveld.   Foto: Marius Birkeland.

Richard Eriksen er gitarist i bandet «Kul Effekt». Han gleder seg stort til å opptre på taket av Scandic Sortland..

– Det siste året har det vært veldig lite muligheter for oss å spille. Vi har bare gått og lengtet etter en mulighet til å vise frem materialet vårt. Jeg tror det blir en helt sinnssyk opplevelse som vi sent vil glemme, sier Eriksen.

Fredag kveld spiller bandet til sammen fem egenskrevne låter. Bandet er bestående av musikklinjeelever fra Sortland videregående.

Konstituert redaktør i VOL, Vidar Eliassen, håper og tror at konserten vil gi seerne noe ekstra utover det de vanligvis får servert.

– Dette er et historisk eksperiment som kan gi VOLs lesere og seere en litt annerledes opplevelse enn de vanligvis får på våre plattformer. For oss er det også viktig å utvikle oss og være til stede på nye arenaer. Blir det vellykket, kommer vi til å gjøre mer av det, slår Eliassen fast.

Konserten blir lagt ut i opptak senere på fredag