Sortland Entreprenør skal bygge kombinert nærings- og leilighetsbygg i Bø

Sortland Entreprenør skal snart gå i gang med et nytt prosjekt for Eidet Utvikling AS. Bak prosjektet står selskapene Ulrix Invest AS og O.M. Holding AS.

Illustrasjon: Asplan Viak.  

Sortland

I forrige uke skrev VOL at entreprenør Ole M. Almeli AS skal bygge to nybygg i Bø, sammen med Håkon Ulriksen.

Nå er det klart at Sortland Entreprenør skal stå for selve byggingen.

Bygget vil bli et kombinasjonsbygg som skal bestå av næringsarealer i 1. etasje og 6 leiligheter i 2. etasje. Bygget vil bli omtrent 1000 kvm og kontraktsverdien er på i overkant av 20 millioner.

Sortland Entreprenør er allerede i gang med detaljprosjekteringen og søknadsarbeidene, og byggingen vil starte så snart alt det formelle er på plass, forhåpentligvis i løpet av september. Asplan Viak, avdeling Stokmarknes, står for rådgivende fag og arkitektur.

Lokale underentreprenører

Oppdraget utføres som en totalentreprise, og Sortland Entreprenør jobber for tiden med kontraktsinngåelser for underentreprenører.

− Vi er i gang med kontraheringen, men er ikke kommet så langt at jeg kan gå ut med hvem som blir underentreprenører på dette prosjektet riktig enda. Men det blir nok lokale krefter på både el, rør og ventilasjon, som det er på de aller fleste av våre prosjekter. Vi benytter alltid lokale underentreprenører så fremst det er mulig, sier daglig leder i Sortland Entreprenør Andreas Einejord.

Godt samarbeid med byggherrene

Sortland Entreprenør er glade for at de er i havn med avtalen.

− Dette er et prosjekt det er jobbet med over lengre tid og i flere varianter, så det er artig å endelig komme i mål med avtalen. Håkon Ulriksen har vi samarbeidet godt med på mange tidligere prosjekter. Ole M. Almeli og Magny Almeli har vi ikke jobbet med tidligere, men vi har fått et svært godt inntrykk av dem i avklaringsmøtene, så vi ser virkelig frem til å komme i gang med byggingen, sier Einejord.

Dette er det siste i rekken av flere prosjekter Sortland Entreprenør har gjennomført i Bø kommune de siste årene.

Sortland Entreprenør er en del av Kronsteingruppen, et konsern med 14 bedrifter og over 220 ansatte som har spesialisert seg innen entreprenørtjenester og byggevarer.