Nytt smittetilfelle i Sortland

Onsdag kveld melder Sortland kommune om mer covid-19-smitte.
Sortland


– Vi har i dag fått en ny positiv hurtigtest av en symptomatisk person. Dette er en fullvaksinert person så jeg vil minne om at selv om man er fullvaksinert så kan man bli smittet og smitte andre, sier kommunelege Mette Røkenes.

Hun oppfordrer de som har symptomer om å holde seg hjemme, og å ta kontakt med kommunen for testing.

– Dette har sammenheng med de 2 positive vi fikk tidligere i uka. Smittesporing er foretatt og det er et begrenset antall nærkontakter. Prøvesvarene resten av uken vil gi oss en pekepinn på om vi klarer slå ned denne smitten, sier Røkenes.

Pågangen på koronatelefonen i Sortland har vært høy de siste dagene.

– Dette er i dag forsøkt løst med tastevalg, så forhåpentligvis blir det bedre heretter, opplyser Røkenes.