Fra fiskeboller til teknologi og miljø

Øystein Lihaug Hjelle skal lede kommunikasjons- og miljøarbeidet i Gaia Vesterålen.

Øystein Lihaug Hjelle er ansatt som kommunikasjons- og miljøleder i Gaia Vesterålen.   Foto: Istvan Kiss

Sortland


– Jeg ser frem til å kunne bruke eksisterende kompetanse inn i prosjektet, samtidig som jeg får muligheten til å skape nye erfaringer på tvers av en bred faglig kontaktflate i en ny spennende bransje og sektor, sier Hjelle i en pressemelding.

GaiaVesterålen er en stor satsning der miljø, teknologi og det å skape bærekraftige samfunn ligger som grunnleggende elementer delt opp i parallelt gående prosjekter. GaiaVesterålen skal blant annet bygge et fremtidsrettet og innovativt containermuseum fra 100% resirkulerte materialer, som skal huse en modell av Vesterålen.

Hjelle understreker at han har funnet seg godt til rette og ser frem til å kunne bygge videre på arbeidet som allerede er gjort.

– Bare forskningsdelen av prosjektet har fått en tung finansieringsstøtte gjennom Forskningsrådet på hele 13,2 millioner, noe som sier mye om den faglige tyngden som ligger til grunne og peker på et godt forankret og grundig forarbeidet i prosjektet, sier han.

I perioden 2017-2021 har Hjelle vært Markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Vesteraalens AS.

Utdannelsen har han fra BI og Høyskolen Kristiania i Trondheim, og inkluderer markedsføringsledelse og en bachelorgrad i kommunikasjon.

– Vi befinner oss nå i en ekstremt positiv og spennende vekstfase der Øystein kommer inn på helt riktig tidspunkt, med sin faglige kompetanse og kommersielle erfaring fra havbruksnæringen som er kunnskap vi vil dra mye nytte av, sier prosjektleder i GaiaVesterålen, Ane Høyem.

Prosjekteier for GaiaVesterålen er Museum Nord-selskapet Lofotr Næringsdrift. Forskningspartnere er Nordlandsforskning og Sintef Digital. I tillegg er Deadline Media, Vesterålen IKT og Lundhagem arkitekter samarbeidspartnere i prosjektet.