Hvem mener du bør bli Årets Vesteråling 2021 ?

VOL skal for tredje gang kåre Årets Vesteråling. For å gjøre det, trenger vi hjelp til å finne kandidater.

Bø-ordfører Sture Pedersen ble kåret til Årets Vesteråling av VOLs lesere i 2020.  Foto: Arkiv, Vidar Eliassen.

Sortland


I fjor var det Bø-ordfører Sture Pedersen som mottok prisen. Året før var det Ramona Lind som ble Årets Vesteråling.

For å kåre en vinner er vi avhengige av hjelp fra dere lesere. Vi oppfordrer dere derfor til å nominere personer som dere mener fortjener prisen i år. De som nomineres må oppfylle bestemte kriterier.

I tillegg til å ha hjulpet medmennesker i inneværende år, må kandidatene også ha satt Vesterålen på kartet på en positiv måte., belyst noe som får oss til å tenke annerledes eller å ha skapt arenaer der vi møtes på tvers av kommunegrenser.

– I år tror jeg det blir ekstra spennende. Etter mitt syn er det ikke en en veldig opplagt vinnerkandidat som utmerker seg på forhånd, noe det i større grad har vært de to foregående årene. Men det er definitivt mange vesterålinger som har gjort mye positivt i inneværende år. Så nå er det opp til dere lesere å hjelpe oss med å finne frem til gode kandidater, sier ansvarlig redaktør i VOL, Vidar Eliassen.

Forslag til kandidater kan du sende inn til red@vol.no. Vi må ha navn på kandidatene innen onsdag 1. desember kl. 12.00. Det er også viktig at du begrunner valget ditt. En jury vil plukke ut de fem som har fått flest stemmer. Avstemningen blir lagt ut på VOL et stykke ut i desember.

Det er mulig å nominere kandidater som har vært nominert tidligere

Årets prismottaker blir offentliggjort på selveste julaften.