Med et medlemstall på rundt 100, har Hadsel Revmatikerforening mange flinke aktører som er med på å trekke lasset når flere arbeidsoppgaver står på programmet.

Ønsker flere velkommen

Styret ønsker allikevel enda flere medlemmer fordi både knokkeltreffene og aktivitet innenfor loddsalg trenger flittige hender.

Styret arbeider aktivt for at foreningen skal fungere, og er behjelpelig om det er noe medlemmer trenger hjelp til, står det i foreningens årsberetning, som ble enstemmig godkjent på årsmøtet forleden.

Videre kompetanse for foreningsadministrasjonen er nødvendig, og laget har hatt medlemmer på NRF-kurs, både i Oslo og på undervisning som fylkesstyret i Nordland har hatt. Studieleder Astrid Petterson, som deltok på studiekurs i Svolvær i fjor høst, har informert om hvilke forskjellige kurs medlemmene kan delta på.

Informerte om kurs

Datakurs var ett av tilbudene. Der var det åtte interesserte. Loddsalg er nødvendig for å ha endel driftsmidler. To lotterier i fjor, før Sommer-Melbu, gav ca 16.500 kroner i inntekt.

Betegnelsen Knokkeltreffet høres kanskje litt brutalt ut, men i realiteten gjelder det turgåing i frisk luft. Deltakerne møtes en gang eller to hver måned i vår– og høsthalvåret, tar en god spasertur og avslutter treffet med kafebesøk.

Trivelig turtilbud

Dette er en fin måte å nå medlemmene på, også med informasjon om hvike oppgaver styret har på arbeidsbordet.

Revmatikerforeningens store medlemstilbud er trening og fysisk aktivitet i Øybadet. Besøkstallene viser også godt resultat, men hvis temperaturen hadde vært noe høyere, ville flere ha vært med. Et par gangers klaging til Øybadet har hjulpet litt, men ennå kan vannet være i kjøligste laget. Revmatikerne trenger temperert vann for å ha helsemessig utbytte av svømming.

Om bading og penger

Regnskapet for fjoråret endte på pluss-siden tilsammen rundt 98.000 kroner, som inkluderer omlag 30.000 i inntekter på bassenget, nærmerer 20.000 i kontingenttilskudd fra NRF og salg av kakebokser på vel 20.100.

På utgiftssiden er bokført 33.000 i bassengleie, rundt 11.000 i kursutgifter, nærmere 9000 til fylkeslaget. Reggnskapet viser et overskudd på 35.000 kroner.

Aktivitetsplanen for kommende år viser at laget har en rekke poster, blant annet Den nasjonale revmadagen, medio mars, datakurs og svømmekurs, knokkeltreff annenhver gang på Melbu og Stokmarknes. Det blir også en helt spesiell form for trimløype, både på Melbu og Stokmarknes, stand på Sommer–Melbu, medlemsmøter og høstfest for medlemmene.

Styremedlemmer

Før valgene ble det vedtatt at styret ikke skal ha syv, men fem medlemmer, da to styremedlemmer var på valg, ble gjenvalgt: Leder Linn Grønås og sekretær Ester Solvik. Kasserer Ole Vidar Solvik, studieleder Astrid Petterson og styremedlem Oddny Marie Betsen var ikke på valg.