Tirsdag hadde Hadsel kommune besøk av Kreftforeningen ved Rita Thomassen. De siste fire årene har kommunen og Kreftforeningen hatt et prosjekt ved at de har bidratt med et økonomisk tilskudd til stillingen som kreftkoordinator. Det skriver helse- og omsorgssjef Marion Celius til VA.

– Dette som et ledd i arbeidet mot en god kreftomsorg i kommunene.

Kreftkoordinator

Det er Siw Norheim som er ansatt som kreftkoordinator i Hadsel kommune. Hun er utdannet kreftsykepleier og startet i stillingen i mai i år.

– Den som kontakter kreftkoordinatoren kan være en som er kreftsyk, som står i behandling, venter på behandling eller er ferdig med behandling og trenger råd og veiledning for veien videre. Det kan også være en som er under utredning, men som ikke har fått diagnosen.

Norheim besvarer spørsmål og veileder om man enten er pårørende eller syk.

– Hadsel kommune er meget fornøyd med samarbeidet vi har med Kreftforeningen, som både bidrar til økt kompetanse, ressurser og fokus på en god omsorg for kreftsyke og deres nærmeste, sier Celius.

409 kreftsyke i Hadsel

Tilskuddet fra Kreftforeningen trappes gradvis ned år etter år, med plan om å drive videre stillingen i ren kommunal regi når prosjektperioden avsluttes. Tidligere har hjemmelen vært delt i to 25 prosent stillinger, men fra i vår er det blitt til en.

Under besøket skal rådgiver i Kreftforeningen, Rita Thomassen, ha gitt uttrykk for å være fornøyd med oppbyggingen av tilbudet som kreftkoordinator i kommunen. Ifølge tall fra Kreftforeningen har Hadsel kommune i dag cirka 403 personer som er registrert med diagnosen kreft.

Siw Norheim er kommunens kreftkoordinator. Hun er utdannet kreftsykepleier og ønsker å hjelpe pårørende og syke. Foto: Privat