Fredag arrangerer Vesterålen friluftsråd, Kultursamarbeidet i Vesterålen, Museum Nord og frivillige og organisasjoner fra Hadsel, «Elvelangs og Bekk i-mellom» i regi av Kultur og Naturuka i Vesterålen.

Overraskelse

Om kvelden kan man gå langs posthuselva i lys og mørke, og få opplevelser fra flere av Vesterålens fantastiske kultur og idrettsliv. Vandringen starter ved Andedammen ved Melbu kirke og avsluttes ved Kos & Amfi. Hva publikum vil kunne se og oppleve, er fortsatt hemmelig.

- Vi vil jo at det skal være en overraskelse. Men vi kan røpe at vi har flere installasjoner i år, slik at det blir litt lengre pauser mellom vært levende innslag, sier prosjektleder Vibeke Suhr. Det avsløres derimot at Melbu blandet kor og Stokmarknes blandet kor skal fremtrede sammen med integreringskoret Godt Blandet.

450 deltakere i fjor

Nå gleder arrangørene seg til å gjenta suksessen, og håper på publikumsrekord. I fjor var det 450 deltakere. Nytt for i år er stikkordet «bevegelse».

- Det er blant annet lagt til rette for at publikum kan delta i aktiviteter. I fjor skulle man bare ta inn inntrykk.

Suhr røper at det skal produseres noe på stedet.

- Kle deg godt

- Publikum får forhåpentligvis samsyn og god stemning. I fjor var det faktisk noen som ble rørt. Så vi tror at vi fortsatt vil klare det.

Prosjektlederen oppfordrer at man kler seg godt, slik at man kan tilbringe litt tid ved Kos & Amfi. Hun ber folk passe på de aller minste, siden det til sammen skal tennes 800 fakler.

- Også oppfordrer vi at de som bor i nærheten ikke kjører til arrangementet, slik at det blir plass til alle.

Det gjøres oppmerksom på at flere av gatene på Melbu vil være stengt under arrangementet.