Dermed er han to kamper før fullført sesong likt med fjorårets total - og han har sjansen til å passere fjorårsantallet i sesongens siste to kamper.

– Min målrekord er fra 2010 med Sortland. Da klarte jeg å skåre 25 mål. Selvsagt ønsker å slå også denne rekorden i år.

– Leknes klarte ikke å holde det høye presset sitt lenger. Dermed fikk vi spillet til å sitte bedre, og dermed kom også sjansene.

– Da jeg fikk mål, og vi kunne gå til pause med selvtillit følte vi at seieren var innen rekkevidde.

– Sinnsykt deilig

Nikolaisen satte inn alle tre måla mot Leknes i 3-2 seieren på lørdag. Målene sikrer etter alle solemerker tittel og opprykk for MIL. Det gjorde målene ekstra spesielle.

– Det var rett og slett sinnssykt deilig, som man sikkert kunne se fra tribunen.

– Hva er det som gjør at nettopp du klarer å skåre så mange mål?

– Det er litt vanskelig å si. Man jo være på rett plass til rett tid. Så handler det også om en teknisk ferdighet. To av de tre målene jeg satte inn i går var slett ikke «ferdigskåra». Jeg prøver å kontrollere ballen i mål, mer enn bare å måke til.

– De fleste av målene kommer med innsiden av foten. Jeg skårer også med begge føttene, og med hodet. Dermed blir skåringsmulighetene flere.

Lyst på 3. divisjonsspill med MIL

– Hva tror du om sesongen som kommer?

– Jeg må understreke at vi slett ikke har rykket opp ennå, men jeg har veldig lyst til å spille i tredjedivisjon med Melbo. Det blir det høyeste nivået jeg har spilt på, og helt klart en flott utfordring.

– Hva med å søke utfordringer noen divisjoner opp?