Det­te skri­ver Kam­mer­pi­ke­ne i en pres­se­mel­ding.

– Bor­te bra, men hjem­me best, he­ter det jo. Klart vi må syn­ge her i Ves­ter­ålen før vi drar, sier ko­rets le­der, Ina Os­kal Alex­an­der­sen, og leg­ger til:

– Vi tar der­for med oss hele kon­kur­ran­se-re­per­to­a­ret pluss litt til og hol­der kon­sert i Sort­land kir­ke søn­da­gen før NM.

Le­de­ren er spent på om ko­ret le­ver opp til tid­li­ge­re me­rit­ter.

Noe å leve opp til

– I Bra­ti­sla­va i 2018 fikk vi gull­di­plo­mer i beg­ge klas­se­ne vi stil­te i, ble bes­te kor i den ene klas­sen og fikk en spe­si­al­pris for «bes­te dra­ma­tur­gi» dvs. bes­te inn­le­vel­se/for­mid­ling. Sist ko­ret del­tok i NM i Norge fikk vi et sølv­di­plom, et gull­di­plom og ble tatt ut til den sto­re fi­na­len som et av to­talt fem kor. Det er noe å leve opp til, på­pe­ker hun. Kam­mer­pi­ke­ne skal kon­kur­re­re i klas­se­ne «sak­ral A» dvs. kir­ke­mu­sikk og «da­me­kor A» hvor uli­ke ty­per mu­sikk kan pre­sen­te­res.

– Vi har valgt ut re­per­to­ar for å vise mest mu­lig bred­de, for­tel­ler di­ri­gent Hege Mo­ni­ka Es­ke­dal. Det er et stort spenn i det vi gjør, og vi sy­nes det er eks­tra spen­nen­de å kun­ne ta med to san­ger som er skre­vet spe­si­elt til oss.

Kam­mer­pi­ke­ne gle­der seg stort til å inn­ta «barte­byen» Trond­heim, både for å vise fram egne fer­dig­he­ter og får å høre and­re gode kor. Men først gle­der ko­ret seg til å syn­ge for hjem­me­pub­li­kum i Sort­land kir­ke.