Nedbemanning i Scandic Norge påvirker ikke nyhotellet på Sortland

Hotellkjeden Scandic Norge varslet tirsdag morgen i en pressemelding at de må nedbemanne med rundt 1.000 årsverk. Koronapandemien har fått store konsekvenser for hele reiselivsnæringen og har rammet Scandic Norge hardt økonomisk. Som en følge av den økonomiske situasjonen og bortfall av arbeidsoppgaver, har de nå besluttet at de må nedbemanne.

– Dette er noe vi ønsket å unngå, og jeg føler virkelig med våre fantastiske ansatte som blir berørt av dette. Scandic Norge er hardt rammet av koronakrisen og står i en krevende økonomisk situasjon. Det er helt nødvendig å tilpasse virksomheten til den nye hverdagen, sier fungerende administrerende direktør Asle Prestegard i pressemeldingen.

I fjor ble det klart at Nordic Management AS, som sammen med Holmøy-konsernet bygger et nytt hotell på Sortland, har inngått franchiseavtale med Scandic Norden. Hotellet er under bygging og skal etter planen stå ferdig til neste år.

Ifølge Alf Magnar Hansen, økonomidirektør i Nordic Eiendom, vil ikke Scandic sin situasjon ha noe å si for dem.

– Nei, slik vi ser det nå vil det ikke ha noen betydning for oss, sier han til VOL.

Dette sier også Knut Sigurd Pettersen, sjef for Scandic i Nord-Norge.

– Jeg tror ikke det vil ha noe å si. Hotellet er under bygging, så det går nok som planlagt, sier Pettersen.

– Det utgjør kanskje en forskjell at det er inngått en franchiseavtale med Scandic og at det ikke er dere som eier hotellet selv?

– Ja, det er klart. Det er jo eierne som skal stå for blant annet bemanningen, sier Pettersen.

Fikk forelegg for manglende båtførerbevis

Fredag kveld har politiet og kystvaktens KV Heimdal utført kontroll på sjøen i områdene Sortland, Svolvær, Trollfjorden og Risvær.

Det melder politiet i Nordland på Twitter.

– En båtfører fikk forelegg for manglende båtførerbevis, skriver de.

Mistet lappen og ble anmeldt

UP har avholdt trafikkontroll i 80-sone i Kjerringnesdalen i Sortland. 8 førere har fått forenklede forelegg, høyeste målte av dem var 110 km/t. Ytterligere en fører blir anmeldt og får førerkortet beslaglagt etter å ha blitt målt i 121km/t.

Mister lappen etter å ha kjørt i 127 km/t

Torsdag ettermiddag har utrykningspolitiet avholdt fartskontroll i 80-sonen i Gullesfjord. Det førte til at 12 førere fikk bot. En mann, født i 1997, bli anmeldt og får førerkortet beslaglagt etter å ha kjørt i 127 kilometer i timen.

Det melder politiet i Nordland på Twitter.

To tatt i for høy fart på Strand

Utrykningspolitiet hadde torsdag ettermiddag laserkontroll i 80-sonen på Strand utenfor Sortland.

Dette resulterte i to foreklede forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 93 kilometer i timen.

Rykket ut til ordensforstyrrelse

15:04 melder politiet i Nordland at de er på vei til en ordensforstyrrelse på en privat adresse på Sortland.

16:02 melder politiet at det var snakk om en krangel mellom far og sønn.

– Vi har snakket med begge parter. Ordnet seg i minnelighet. Vi forlater stedet, meldes det på Twitter.

Nattestengt vei på Myre

På grunn av vedlikeholdsarbeider vil strekningen Oppmyrebogen – Staven på vei inn til Myre sentrum være nattestengt mellom klokken 21.00 til 06.00 i dag onsdag og torsdag.

Utrykningskjøretøy kan passere, melder Øksnes kommune på sin hjemmeside.

Trafikkuhell i Langvassdalen

Tirsdag kveld oppsto det en trafikkulykke i Langvassdalen, rett sør for Sigerfjordtunellen.

Det meldte politiet i Nordland på Twitter 22:49.

– Ingen personskade. Bil har kjørt inn i et skilt på stedet. Sak opprettes, skriver politiet.

Hund jagde sau ved Lifjordeidet igjen

For andre gang på ei uke kom det tirsdag morgen rapporter om hund som jaget sau ved Lifjordeidet. Det har fått politiet til å reagere på følgende måte på Twitter:

– For andre gang på en uke meldes det om løs hund som jager sau. Politiet minner om båndtvang, at brudd kan føre til anmeldelse, og at saueeier har tillatelse til å gjøre nødvendige tiltak for å verne liv til sine sauer. Ta vare på alle de firbeinte, skriver de på Nordland politidistrikt sin Twitterkonto.

Fartøy på land

Klokka halv seks mandag morgen melder Troms politidistrikt om et fiskefartøy som har gått på land på Lyngstuva i Lyngenfjorden. Hovedredningssentralen melder at det ikke skal være personskade, og mannskapet er reddet.

– Hendelsen skjedde etter fartøyet mistet motorkraft og styring. Fartøyet står nå fast og planlegges reddet snarest, heter det fra politiet.

Mistet lappen og ble anmeldt

Up har avholdt trafikkontroll i 80-sone ved Holdøya. 23 førere har fått forenklede forelegg grunnet for høy hastighet. En har fått førerkortet beslaglagt og anmeldes for å ha kjørt i 123 km/t, melder politiet via Twitter.

Luftambulansen hentet ned to fjellfaste personer

Et helikopter fra Luftambulansen hentet ned to personer som har gikk seg fast i fjellet Helligtinden i Nordland.

Ifølge Troms politidistrikt har de to, sammen med tre hunder, gått seg fast i området og bedt om hjelp til å komme seg ned.

Politiet meldte om hendelsen litt før klokken to natt til søndag.

NTB

Promille på moped

Mopedist stanset for kontroll i Myre sentrum natt til søndag. Mistanke om promillekjøring. Bevissikring pågår, førerkort beslaglagt.

Kystvakten berget skadet fisker

Kystvakten evakuerte i natt en fisker med nakkeskader etter et fall ombord i et fiskefartøy. Evakueringen ble gjennomført med NH-90 helikopter fra Sentralbanken nord-øst i Barentshavet, via et annet kystvaktfartøy nærmere kysten for fylling av drivstoff, til Tromsø sykehus.

Kollisjon i Andenes sentrum

VOL har fått melding om kollisjon mellom to biler i Andenes sentrum. VOLs mann på stedet rapporterer om en del materielle skader og at det muligens har vært brudd på vikeplikt som forårsaket ulykken.

Funn av død person på Helligtinden på Tjeldøya

Fredag formiddag ble en person funnet død på toppen av Helligtinden på Tjeldøya.

Det er i dette området store styrker har lett etter den savnede Monika Therese Kristoffersen, siden tirsdag morgen. Rundt 100 personer fra politi, frivillige, forsvaret, sivilforsvaret, luftambulansen og redningshunder har deltatt i leteaksjonen som har pågått i området rundt Myklebostad på Tjeldøya. Leteaksjonen har pågått både natt og dag siden tirsdag.

Ikke bekreftet

Politiet vil foreløpig ikke bekrefte at den døde personene er den savnede kvinnen i 30-årene. Men de bekrefter fredag formiddag at en person er funnet.

Kilder sier til Harstad Tidende at et Sea King-helikopter lettet fra toppen av Helligtinden like før klokka 11.30 fredag formiddag.

Redningshelikopter

Tidligere i uka vanskeliggjorde lavt skydekke leting øverst i Helligtinden. Men i formiddag har tåka lettet, og redningshelikopteret fikk muligheten til å gjennomsøke hele fjellpartiet.

Den savnede Monika Therese Kristoffersen ble sist observert på Myklebostad natt til mandag ved 02-tida. Ved 15-tiden mandag ettermiddag ble det oppdaget at kvinnen i 30-årene var borte. Den savnede kvinnen bor i Sør-Norge men har familie på Tjeldøya. I samråd med familien gikk politiet ut med etterlysning og bilde av kvinnen.

Monika Therese Kristoffersen har vært savnet siden natt til mandag.  

Helligtinden troner 948 meter over havet, og er den tredje høyeste toppen på Tjeldøya. Turgåere kan ta seg opp via tursti fra Myklebostad. Fjellet heter Bassevarre på samisk, og er et samisk hellig fjell.

16 bøter i Kjerringnesdalen

UP har gjennomført fartskontroll ved Kjerringnesdalen i Sigerfjord. 16 forenklede forelegg ble skrevet ut. Høyeste hastighet ble målt til 106 km/t i 80-sonen.

Ingen funn etter savnet kvinne i natt

Leteaksjonen etter savnede Monika Therese Kristoffersen på Tjeldøya fortsetter torsdag.

Torsdag morgen fortsatte letemannskapet søket etter den savnede kvinnen i 30-årene som sist ble observert på Myklebostad natt til mandag. Det har ikke vært aktive søk etter kvinnen natt til torsdag, opplyser operasjonsleder Beate Helberg.

– Vi har hatt aktivt mannskap ute for observasjon. Men ressursene har blitt brukt til å analysere og kartlegge videre aksjon i dag. I dag brukes ressursene på gitte områder som skal søkes, sier Helberg.

Torsdagens leteaksjon fortsetter med bakkemannskap, søkshunder og drone som dagen før. Ifølge Helberg vil søket fortsette i samme område.

– Det er noen nye punkter innenfor kjent terreng, ellers vil vi foreta grundige søk i terreng det allerede er søkt i, opplyser hun.

Onsdag gikk også Sivilforsvaret inn i leteaksjonen med 16 personer. De bidrar med en ATV 6x6 til transport i terreng, IKT-felt som støtte for levering av live bilder fra (Stor) Drone som Andøya Space senter og GPS- og sambandsutstyr.

– Det er ikke et tema å avslutte leteaksjonen per nå, men som sagt har vi statusmøter og tar vurderinger fortløpende etter hvilken fase vi er i, avslutter operasjonslederen.

Inviterer politikerne i Sortland til møte om hallstruktur

– På vegne av Sortland Idrettsråd, ønsker vi i styret å invitere ansatte i administrasjonen og kommunestyrerepresentanter til et møte der temaet skal være Ny svømmehall/idrettshall.

Slik åpner Sortland Idrettsråd invitasjonen til politikere og andre i forkant av torsdagens møte om nettopp hallstruktur på Sortland.

– Denne jobben har tatt veldig lang tid og vi er svært utålmodig. Nedenfor har vi prøvd å oppsummere hva som er gjort i denne saken og ønsker gjerne at dere supplerer om det er noe som er avglemt.

Ifølge invitasjonen er målet med møtet er å synliggjøre at det har vært mye prat om denne saken, det har blitt utarbeidet en rapport, det er gjennomført møter der idrettslagene har fått meldt inn sine behov og det har vært mye ytringer i media.

– Nå vil vi ha handling og Idrettsrådet vil ha en sentral rolle i denne jobben. Vi ønsker et mandat der det tydeliggjøres hvilke rolle idrettsrådet skal ha og hvilke arbeid de kan gjøre. Det er ønskelig at idrettsrådet får avsett midler til denne jobben. Eks. besøke andre steder der dette har blitt gjennomført. Vi håper så mange kan komme og at vi får en god diskusjon rundt dette temaet.

Møtet er satt til torsdag kveld i Kulturfabrikken.

12 bøter i Bø

UP har avholdt fartskontroll i 60 sone ved Straume i Bø. 12 førere bøtelagt. Høyeste hastighet 82 km/t.

Kjørte uten lappen - anmeldt

Utrykningspolitiet stanset et kjøretøy som kom kjørende mot enveiskjørt i Sortland sentrum. Fører, mann født 82, har ikke førerkort. Anmeldes.

Går ut med navn og bilde på savnet kvinne

Politiet etterlyser savnede Monika Therese Kristoffersen.

Etterlysningen gjøres i samråd med nærmeste pårørende. Opplysninger om den savnede bes meldes til operasjonssentralen Troms politidistrikt.

VOL skrev tidligere i dag at tirsdag morgen pågikk det en leteaksjon etter en savnet kvinne på Tjeldøya. Det opplyser politiet i Troms klokken 08.27.

Stor leteaksjon

Den savnede kvinnen er i 30-årene, er 177 centimeter høy, har slank kroppsbygning, lyst skulderlangt hår, blå øyne og fregner.

– Vi fikk en bekymringsmelding hit i går kveld cirka i 21.30-tiden. Siste observasjon av savnede ble gjort på Myklebostad i 02-tiden natt til mandag, og det ble oppdaget at hun var borte i 15-tiden, forteller operasjonsleder Eirik Kileng til Harstad Tidende.

En leteaksjon med Luftambulansen, 30 personer fra Forsvaret, drone fra Forsvaret, Kystvaktmannskapet og hundesøk ble startet mandag kveld og har pågått i hele natt.

– Det pågår fortsatt søk med søkshunder fra Norske redningshunder. Dette vil trappe opp mere i løpet av dagen. Vi jobber også med etterretning i forhold til å sjekke sosiale medier osv., opplyser Kileng.

Anmeldte bilfører på Sortland

I forbindelse med trafikkstans har politiet anmeldt fører, mann i midten av 60-årene, for kjøring uten gyldig førerkort. På stedet framviste mannen et fysisk førerkort, men dette ble tatt i beslag da det ikke var gyldig.

Rykket ut til bålbrenning på Søndre Langøya

– Det har nok vært et St.hansbål som har blitt fyrt på litt seint. Da vi kom fram var det ingen åpne flammer, men det ulmet litt i bålet. Vi var ute med tankvogn og befalsbil og la over godt med vann, sier brannsjef i Hadsel, Øyvind Stensø Skjørholm.

Han anslår at bålet var to til tre kvadratmeter stort, bestående av rent trevirke og at dette var i et gammelt grustak. Bålet var nesten utbrent da brannmannskapene ankom.

– Det var ikke noe forsøpling i bålet, eller dramatikk det var bare noen som hadde meldt inn røykutvikling. Vi la vann over, også dro vi hjem, sier Skjørholm.

Brannvesenet returnerte til basen på Stokmarknes mellom klokken ett og midnatt. Ifølge brannsjefen vil den ureglementerte bålbrenninga ikke få noe etterspill.

– Det var et uskyldig lite bål og ikke noe forsøpling i det som ble brent, eller noen direkte spredningsfare. Kun rent trevirke ble brent, og selv om det er generelt bålforbud koster det mer ressurser å etterforske dette enn det som lønner seg, sier han.

– Hadde det vært et søppelbål ville vi selvfølgelig reagert annerledes og tatt tak i det, sier han.

Druknet kvinne i Salangselva med familiær tilknytning til Sortland

Kine Brattli Gundersen fra Bardu døde i drukningsulykken i Salangselva søndag. FOTO: PRIVAT 

Det var 22 år gamle Kine Brattli Gundersen fra Bardu som døde i en drukningsulykke i Salangselva søndag 28. juni, ifølge en pressemelding fra Troms politidistrikt.

Navnet offentliggjøres i samråd med pårørende.

Les mer om ulykken her (åpen).

Det var i Salangselselva søndag at ulykken fant sted og to personer hadde forsvunnet i vannet. Mandag morgen meldte politiet at den ene kvinnen som falt i Salangselva var funnet død.

Kvinnen har ifølge Bladet Vesterålen nær familiær tilknytning til Sortland og Vesterålen.

Leteaksjon etter savnet kvinne i 30-årene på Tjeldøya

Oppdatert: Klokka 16 opplyser politiet i Troms til Harstad Tidende at letingen etter den savnede kvinnen i 30-årene fortsetter utover kvelden.

– Ingen funn er så langt gjort, og vi har heller ingen nye opplysninger i saken. Vi omrokerer nå på mannskapet og planlegger nye faser av letningen, sier operasjonsleder Roy Tor Meyer.

Tirsdag morgen pågår det en leteaksjon etter en savnet kvinne på Tjeldøya. Det opplyser politiet i Troms klokken 08.27.

Stor leteaksjon

Den savnede kvinnen er i 30-årene, er 177 centimeter høy, har slank kroppsbygning, lyst skulderlangt hår, blå øyne og fregner.

– Vi fikk en bekymringsmelding hit i går kveld cirka i 21.30-tiden. Siste observasjon av savnede ble gjort på Myklebostad i 02-tiden natt til mandag, og det ble oppdaget at hun var borte i 15-tiden, forteller operasjonsleder Eirik Kileng til Harstad Tidende.

En leteaksjon med Luftambulansen, 30 personer fra Forsvaret, drone fra Forsvaret, Kystvaktmannskapet og hundesøk ble startet mandag kveld og har pågått i hele natt.

– Det pågår fortsatt søk med søkshunder fra Norske redningshunder. Dette vil trappe opp mere i løpet av dagen. Vi jobber også med etterretning i forhold til å sjekke sosiale medier osv., opplyser Kileng.

– Foretar avhør

Etterforskningsleder Morten Hole opplyser at den savnede kvinnen har bosted i Sør-Norge og har familie på Tjeldøya.

– Søket fortsetter i dag, og vi foretar en del avhør i den anledningen, sier han til Harstad Tidende ved 11-tiden.

– Vi har ingen forklaring på hvorfor vedkommende er borte og savnet per nå. Vi har iverksatt etterforskning og holder alle muligheter åpne for at hun skal komme til rette.

3 bøter på Sortland

Politiet avholdt trafikkontroll i 60-sone på Folkvang. Tre førere bøtelagt. Høyeste hastighet 82 km/t.

Seniortur med bålkaffe

Herbjørg Lunde Brenna og Ole Jostein Brenna ønsker velkommen til fottur i Frøskelandsmarka onsdag formiddag.

– Vi møtes ved ungdomshuset i Storvika. Langs Selnesvatnet følger vi en fin skogsvei, forteller Herbjørg.

– Vi tar av fra Selnesvatnet og fortsetter skogsvei opp til Gamhaugan. På Gamhaugen vil det bli rast med servering av bålkaffe, sier Ole Jostein.

– Vi har med oss en kjentmann som vil fortelle om stedet og blant annet om reindrift og samisk tradisjon i området.

Etter en god rast går turen videre nordover under Reinberget og over til Sandskardalen, og deretter følges en ny skogsvei tilbake til utgangspunktet for turen.
Turen er ventet å ta rundt tre timer, og den går i lett og tørt terreng. Vanlige fjellsko eller lette støvler er anbefalt fottøy.

– Ta med nistepakke, så spanderer turlederne bålkaffe, lover Vesterålen Turlag. Turen er i utgangspunktet en seniortur, men det er fritt fram også for yngre deltakere!

Med kjentmann til Vassvika

Turlederne Anne Røstberg og Anlaug Pedersen inviterer til ei rolig kveldsvandring til Vassvika i Bø onsdag.

– Vi møtes ved gammelbutikken på Røsnes. Derfra tar vi turen langs en fredelig, gammel og tørr kjerrevei. Jarle Johnsen er med som lokal kjentmann og vil fortelle om livet som en gang var. I Vassvika blir det tid til kaffekos. Ta med niste og drikke, oppfordrer turlederne på denne turen i regi av Vesterålen Turlag.

25 bøter i Andøy

UP har avholdt laserkontroll i 60-sona ved Fornes. 25 førere fikk forenklede forelegg. Høyeste var på 79 km/t.