Vokaljazz på Kulturfabrikken

Eline Hellerud Åsbakk.   Foto: Håkon Elias Pettersen

Jazzvokalisten Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø tar med seg musikerne Eirik Fjelde, Arnljot Nordvik, Christo Stangness og Christer Jørgensen til Sortland.

Gruppa er på turné og startet i Oslo søndag kveld. Mandag er det Narvik, før Sortland og Kulturfabrikken er arena på tirsdag. Det melder arrangørene i en pressemelding.

Frontfigur Eline Hellerud Åsbakk har tidligere gjestet Sortland. Et besøk med Vokal Nord tente gnisten som gjør at hun tirsdag står på scenen i Vesterålen igjen.

– Jeg fikk lyst å spille der da vi var der med med Vokal Nord, og er veldig glad for at vi skal spille der på akkurat denne turneen. Sortland er en kulturby og jeg håper så mange som mulig tar turen, sier hun.

Det er vokaljazz på nordnorsk som står på menyen. I tillegg meldes det at de også skal fremføre noen salmer.

Avlyser julegrantenning

Alsvåg Vel melder om at årets program vedrørende julegrantenningen i Alsvåg blir avlyst på grunn av den pågående pandemien.

Disse sakene blir behandlet i hovedutvalget for oppvekst i Hadsel

I møtet 25. november skal hovedutvalget for oppvekst behandle følgende saker:

Forbud mot engangsplast: 25. mai vedtok kommunestyret, som en del av klima- og energiplanen for Hadsel Kommune, at bruk av engangsplast skal forbys i alle kommunale virksomheter. Miljørådgiver i kommunen, Terese Nygård, har lagd en plan for hvordan dette vedtaket skal gjennomføres, som kommunedirektør Ole Morten Teigen innstiller på at utvalget vedtar.

Miljøkrav til byggeprosjekter: Kommunen har foreslått nye miljøkrav som skal stilles til entreprenører i byggeprosjekter. Kommunedirektøren innstilles på at forslaget vedtas av Hovedutvalg Teknisk 24.11 og av Hovedutvalg Oppvekst 25.11, før det sendes videre til kommunestyret for behandling i møtet 10.12.

Styringsdokument 2021-2024/budsjett 2021: Kommunedirektøren har lagt fram forslag til styringsdokument og budsjett, og understreker at «budsjettdisiplin blir bare mer og mer viktig i årene fremover, og må skjerpes enda mer enn det har vært så langt». Kommunedirektøren poengterer spesielt at Covid-19 har hatt stor betydning for både økonomien og driften til kommunen i år. Budsjettet behandles i kommunestyret 10.12.

Utvikling av nærmiljø: Kommunedirektøren legger fram et forslag til en forsøksordning kalt Attraktive nærmiljø. Det vises til at flertallet i kommunestyret tidligere har vedtatt å opprette et fond som skal bidra til prosjekter utenfor de store tettstedene i kommunestyret. Hvis en forening, en enkeltperson eller gruppe av naboer vil gjennomføre gode tiltak for næringslivet, skal fondet kunne gi støtte til å gjennomføre disse. Kommunestyret går inn for at tiltaket blir sendt videre til formannskapsmøtet 26.11 og kommunestyremøtet 10.12.

Videreutvikling av Hadsel folkebibliotek: Kommunedirektøren har lagt fram flere forslag til hvor biblioteket kan plasseres i framtiden. Disse er omtalt i en egen artikkel i denne utgaven av VA.

129 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus – fem flere enn dagen før

21 av pasientene får respiratorbehandling. Det er tre flere enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt søndag.

104 av koronapasientene er innlagt på sykehus i helseregionen Sør-Øst, 13 er innlagt i Helse vest, åtte er innlagt i Helse Midt-Norge og fire er innlagt i Helse nord.

Søndag var det registrert 32.349 koronasmittede personer her i landet, ifølge foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

(©NTB)

(NTB) NTB

Sogndal vant og forsinket Tromsøs gullfest

Dermed må Tromsø vente iallfall til søndag med å feire opprykk. Da trenger de et poeng mot Raufoss for å kunne slippe jubelen løs.

Det var Leo Cornic som førte Grorud i ledelsen da han dunket ballen i mål fra kort hold etter 18 minutter, men scoringer av Kristoffer Hoven og Michael gjorde at laget fra saftbygda satte press på Lillestrøm.

Sogndal ligger nå på 3.-plass med 50 poeng, to bak kanarifuglene fra Romerike som har en kamp til gode.

Tabelljumbo Kongsvinger holdt liv i håpet med 3-2-seier over Stjørdals-Blink i en dramatisk kamp, mens nestjumbo Øygarden slo Sandnes Ulf 2-1. Strømmen tok også viktige poeng i bunnstriden med 3-1 over Ull/Kisa, mens det ble 1-1 mellom Ranheim og HamKam.

Dramatikk

Kongsvinger havnet under mot Stjørdals-Blink på Gjemselund, men snudde kampen og ledet 2-1 da det gjensto sekunder. En ellevill overtidsscoring av Blink sørget imidlertid for 2-2, og da trodde alle Kongsvinger var dømt til nedrykk. Men helt på tampen dukket Christian Røer opp og sikret 3-2 for Kongsvinger, som nå har 25 poeng, fem bak Grorud på kvalifiseringsplassen.

I Ranheims møte med HamKam tok trønderne ledelsen etter halvtimen. En corner fra Erik Tønne endte opp hos Ole Sæter, som kranglet inn ledelsen. Men det holdt ikke inn, for et kvarter før slutt dukket Kristian Eriksen opp og sikret uavgjort for de hvite og grønne.

HamKam har tatt sjumilssteg siden Kjetil Rekdal tok over klubben, men formen har jevnet litt mer ut i det siste. Nå står Hamar-klubben med 35 poeng og innehar 9.-plassen. Det er tre poeng opp til Sandnes Ulf på kvalifiseringsplass.

Mer overtidsjubel

Det ble overtidsjubel fra Øygarden tente et liv i håpet om fornyet kontrakt. Peter Sørensen Nergaard ble matchvinner for Mons Ivar Mjeldes menn, som vant 2-1, og nå står med 27 poeng – tre bak Grorud på kvalifiseringsplassen.

Tidligere søndag vant Strømmen klart mot Ullensaker/Kisa. I likhet med Stjørdals-Blink og Jerv er laget ett poeng foran Grorud.

(©NTB)

(NTB) NTB

Festdeltakere anmeldt flere steder i landet

Politiet i Oslo avsluttet ved 2-tiden natt til lørdag en fest på Grünerløkka med tolv deltakere.

– Det ble bare denne ene festen. Ingen andre er anmeldt, og det er gledelig. Det tyder på at folk tar reglene alvorlig, og det er vi glade for, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Hun sier det har vært en veldig rolig natt i hovedstaden sammenlignet med det de er vant til på en normal natt til lørdag.


– Det er tydelig at skjenkestoppen har en effekt, sier Skott.

To fester i Tromsø

Politiet i Tromsø avsluttet også to fester med henholdsvis 11 og 15 deltakere.

– Både arrangører og festdeltakere blir anmeldt, sier operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt til NTB lørdag morgen.

I likhet med Line Skott understreker han at de fleste ser ut til å være flinke til å følge smittevernreglene og at natten ellers har vært stille.

– Men vi må jo dessverre reagere når stoda er slik som den er i kongeriket, sier Nilsen.

Både Oslo og Tromsø har innført lokale regler som forbyr mer enn ti personer å samles i private hjem.

– Altfor mange

I Askim fikk politiet i 1-tiden også melding om fest.

– Det var 26 godt voksne på denne festen. Vi anså dette som et privat arrangement og da er det altfor mange som deltok i hensyn til smittevernloven, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Sørøst politidistrikt til Smaalenenes Avis.

– Samtlige 26 festdeltakere ble anmeldt for brudd på smittevernloven, legger han til.

I Nannestad brøt Øst politidistrikt bryte opp en privat fest i et vel-lokale like før klokken 20 fredag kveld, skriver NRK.

– En deltager og en arrangør blir anmeldt. Det har vært anslagsvis 30 personer der, både barn og voksne, og på en måte som ikke tilfredsstiller kravene med tanke på smittevernet, sier operasjonsleder Sveen til kanalen.

(©NTB)

(NTB) NTB

Sture Pedersen i Dagsrevyen

Etter at Bø-ordfører Sture Pedersen var gjest i Debatten på NRK1 torsdag, er det duket for opptreden på Dagsrevyen lørdag kveld.

Dette ifølge Bladet Vesterålen.

NRK var på besøk i Bø i to dager, og vi vil da få resultatet av dette på skjermen lørdag kveld.

Ifølge Pedersen har de fulgt ordføreren både på jobb og privat i løpet av dagene de var på besøk.

Utforkjøring på Stokmarknes

En bil kjørte fredag kveld utenfor veien på Børøya på Stokmarknes.

Etter det VOL kjenner til kom bergingsbil raskt til stedet og veien er nå ryddet.

VOL har vært i kontakt med operasjonssentralen i Nordland politidistrikt, som ikke hadde fått melding om utforkjøringen.

Det meldes om svært glatte veier i regionen.

  Foto: Innsendt

Vil ikke prioritere busskur i Alsvåg

Innbyggerne i Alsvåg vil ha busskur ved krysset mellom Alsvågveien og Meløyveien, står det å lese i Øksnesavisa. Monica Mortensen har sendt forespørsmål om å sette opp busskuret, men har blitt avvist av fylkeskommunen om at det ikke blir prioritert. I stedet anbefaler fylkeskommunen at skolebarn som skal til Myre, går til Alsvåg skole og tar bussen derfra.

- Hvis de mener at ungene skal gå til Alsvåg skole, så er det jo ikke busskur der heller. Det blir våte uansett hvor de står, sier Mortensen til Øksnesavisa.

Greiner skaper elgfare i Bø

Bø kommune har mottatt noen henvendelser om at det ligger greiner langs fylkesvei 820 og 811. Dette tiltrekker seg elg og har tidvis skapt potensielt farlig situasjoner, skriver kommunen på sin nettside.

Bø kommune har kontaktet fylkeskommunen, og de har lovet at de skal følge opp saken.

Havbåra sjøsatt

Den nye båten til Gudmund "Bror" Rognan ble sjøsatt tirsdag i denne uken, skriver Øksnesavisa. Båten er 19 meter lang, med en bredde på åtte mter. Havbåra har 42 containere, en oljetank med plass til 15 kubikk, en ferskvannstank og en vannballast som rommer 8,7 kubikk.

Søker etter ny nedbørsobservatør

Nedbørsstasjonen i Alsvåg har vært i sving i 65 år. Den er en av 220 manuelle nedbørstasjoner i Norge. Siden observatøren i Alsvåg har gitt seg, ser Meteorologisk institutt etter en ny observatør, skriver Øksnesavisa. Ifølge avisen ser de spesifikt etter en person fra enten Alsvåg eller Sørvågen.

Vil ha svar på russpørsmål

Tirsdag ble det avholdt pressekonferanse med politi, ordfører, kommunedirektør og barnevernet i Sortland kommune der det ble orientert om en alarmerende utvikling i bruk av alkohol og narkotika blant ungdom.

I den forbindelse har Sortland Høyre stilt noen spørsmål til driftsutvalget som de ønsker svar på. Årsaken til at partiet ønsker informasjon er at de ønsker å sette inn tiltak.

«Blant annet ble det i januar 2019 tatt initiativ til et tverrfaglig møte for å få kunnskap om hvilke tiltak som burde settes i verk. FAU ved Sortland Ungdomsskole har også flere ganger bedt kommunen om et samarbeid om forebyggende tiltak», skriver Høyre til driftsutvalget.

Partiet mener at politisk nivå i kommunen burde vært orientert om utviklingen i narkomiljøet og ønsker derfor svar på følgende spørsmål:


  • Når ble Sortland kommune klar over utviklingen i rusmiddelbruk?
  • Hvorfor har ikke politikerne blitt orientert om situasjonen?
  • Hvordan er det tenkt at politisk nivå skal involveres fremover?
  • Hvilke tiltak er satt i gang?
  • Kunne ungdomsmillionen som ble avsatt i budsjett for 2020 vært brukt på tiltak for å motvirke denne utviklingen?
  • Er det eventuelt noen av disse tiltakene man nå ser bør prioriteres i budsjettet for 2021?

Stenger vannet i deler av Sortland.

Torsdag 19. november mellom kl. 09.00-12.00, blir det vannavstenging i Søndre Frydenlund Allé, mellom Tore Hunds vei og Vesterålsgata. Årsaken er, ifølge Sortland kommune, planlagte utbedringer.

Når vannet er tilbake, ber kommunen abonnentene om å åpne en kran med kaldt vann så nært vanninntaket som mulig, og la det renne til vannet er klart.

MS Hanøy tilbake i drift

Mandag gjennomførte Boreal et fartøybytte, der MS Ingøy tok over for MS Hanøy og betjente ruten ut dagen.. Tirsdag formiddag melder Boreal at MS Hanøy tar opp ruten igjen fra kl. 14.20.

Adventsutstillingen åpner 21. november

Jørun Drevland, Ann-Helene Iversen, Britt Aina Sundbø, Eva C. Nilsen og Svein Bjorbekkmo.   Foto: Innsendt/Kunstnerhusets venner

Det blir utstilling i Kunstnerhuset på Sortland også denne adventen. Det melder Kunstnerhusets Venner i en pressemelding.

Fremtiden til Kunstnerhuset har vært debattert den siste tiden, etter at kommunestyret bestemte seg for å selge huset. Likevel kommer det til å bli utstilling i adventen også i år. Dette blir også den siste utstillingen mens huset er på kommunale hender.

Utstillingen åpner 21. november og er åpen hver dag frem til 29. november, heter det i pressemeldingen.

- Vi håper de som har et forhold til huset vil komme og glede seg over dette vakre huset som er en del av Sortlands historie, skriver Kunstnerhusets Venner.

Frakter turbinbladene på tirsdag

Tirsdag skal Fortum etter planen frakte de nye turbinbladene til Ånstadblåheia vindpark.

Som kjent er det to av turbinbladene som har fått skader allerede etter kort tid i drift i vindparken. Nå er altså tiden kommet til å skifte dem ut.

Ettersom modifikasjoner av veiene på Sortland nå er ferdig, kan turbinbladene nå fraktes til parken for utskifting. Ifølge en e-post fra Fortum, skal utskiftingen foregå så snart været tillater selskapet å gjøre det på en sikker og effektiv måte.

Frem til utskiftingen er gjennomført, er sikkerhetssonen utvidet rundt de to skadde bladene.

Monter Øksnes ble miljøfyrtårn

Sist fredag fikk Monter Øksnes bekreftelse på sin Miljøfyrtårn-sertifisering, skriver Øksnesavisa. Til stede under overrekkelsen var ordfører John Danielsen og varaordfører Ken Ivan Reinholdtsen.

- Vi er ufattelig stolte over at enda en Øksnes-bedrift har valgt å sertifisere seg. Tdligere har Vinmonopolet og Holmvik brygge i Nyksund fått denne sertifiseringen, og med tiden håper vi at enda flere vil gjøre det samme, sier Danielsen til Øksnesavisa.

Må vente på avslutningen

Søndag skulle Linnea Solvoll Laupstad fra Øksnes løpe ut på kunstgresset til Vålerenga sammen med sine lagvenninner i Arna-Bjørnar. Lagene skulle gjøre opp seg imellom i sesongens siste seriekamp i Toppserien i fotball for kvinner, der Vålerenga skulle kjempe om seriegullet, mens Solvoll Laupstad og hennes lagvenninner ikke hadde mer enn æren å spille for.

Men slik blir det ikke. Lørdag ettermiddag meldte nemlig Norges Fotballforbund at denne kampen er utsatt, i likhet med de fleste av kampene i Toppseriens siste serierunde.

Årsaken er at flere spillere i Solvoll Laupstads klubb, Arna-Bjørnar, er satt i karantene på grunn av korona-pandemien. Ingen av spillerne har levert positiv test, men venter på svar. I mellomtiden er de i karantene, som betyr at det ikke kan spilles fotball.

Norges Fotballforbund vil komme med ny dato for runden over helga.

Arna-Bjørnar hadde for øvrig levert protest på grunn av en dommerfeil etter kvartfinalen i cupen tidligere denne uka, men den protesten ble avvist. Dermed får Avaldsnes beholde plassen i semifinalen.

Bilfører pågrepet etter at mann i 40-årene omkom i ulykke mellom bil og scooter

– Fører av bilen er pågrepet da det foreligger unndragelsesfare. Hendelsesforløp er ikke klarlagt, men det vi vet er at bilfører ikke har førerkort, skriver politiet på Twitter.

En tredje person er fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge.

Både den omkomne og den skadde personen satt på scooteren, men operasjonsleder Jørgen Ahlquist opplyste til NTB i 18-tiden at det er usikkert hvem som kjørte.

– Det vi vet er at bilen kjørte inn i scooteren. Dette er en tragisk ulykke, og vi gjør det vi kan for å få klarhet i hendelsesforløpet. Vi vet ikke så mye mer enn dette, forteller Ahlquist til Nordlys.

Han opplyser at pårørende er varslet.

(©NTB)

(NTB) NTB

Hedret mangeårige ansatte

Fra venstre: Geir Jensen, Lill-Hege Nilsen, Karl Peder Haugen, Sture Jacobsen, Dagrunn Andersen, Venke Helen Johansen, Wenche Pedersen, Grethe P. Olsen (40 år i kommunen) og Kari Anita Paulsen. Disse var ikke til stede: Indrid Elise Falkseth, May-Heidi Knutsen, Vivi Stavem og Vivan Karlsen.   Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Under forrige kommunestyremøte i Sortland hedret kommunen 13 av kommunes medarbeidere som har vært ansatt i kommunen over mange år.

Tolv av disse har vært ansatt i kommunen i 25 år, mens den trettende har vært ansatt i 40 år.

– Vi ser svært takknemlig over at dere har valgt Sortland kommune som arbeidsgiver og at dere har trivdes så godt at dere har vært her over så mange år. Det er utrolig viktig at vi har ansatte som bidrar til kontinuitet og kvalitet, og som er med på å gi innbyggerne en trygg og god kommune å bo i, sa ordfører Karl-Erling Nordlund (Sp).

Julekonserter avlyses - Sortland berørt

Adventstida er ofte en tid mange går på konserter. Norske artister fyller mang en kirkebenk i ukene opp mot jul.

En av trioene som skulle holdt konserter på Sortland i år, er Jørn Hoel, Wenche Myhre og Emil Solli-Tangen. Men fredag kom meldingen om at trioen avlyser årets konserter. Frøydis Grorud og Trond Lien skulle også deltatt som musikere.

Årsaken til avlysningen er restriksjonene som er lagt i forbindelse med arrangementer. Det skriver Jørn Hoel på Facebook-siden til konsertene, som er kalt Julenatt.

Hoel skriver at de utsetter årets turne til neste år, og at de allerede nå gleder seg til å spre julestemning i 2021.

De som har billetter vil bli kontaktet og vil også få tilbud om å bruke billettene på konsertene neste år.

Serieåpning som oppsatt

Vesterålen Futsal reiser denne helgen til første seriehelg i eliteserien i futsal.

Til tross for oppblomstringen av korona-viruset i hele landet, blir altså helgens runde i Trondheim spilt. De siste rapportene tyder på at det er en optimistisk gjeng fra Vesterålen Futsal som setter kursen mot trønderhovedstaden.

Lørdag venter storfavoritt og tittelforsvarer Utleira i den første runden, før det søndag formiddag er Freidig som står på motsatt halvdel. Utleira beseiret Vesterålen i begge kampene forrige sesong, mens Vesterålen trakk det lengste strået i begge kampene mot Freidig.

De øvrige kampene:

Freidig – KFUM

Fredrikshald – Sjarmtrollan

Utleira – KFUM

Sandefjord – Sjarmtrollan.

Bodø Hulløy spiller også i eliteserien, men spiller i kamp i åpningshelgen.

Vesterålen skulle spilt mot KFUM neste helg, men den kampen er ifølge terminlista på fotball.no blitt utsatt.

Lørdag tas den gamle 1000-lappen ut av sirkulasjon


1000-lappen ble i fjor introdusert i ny drakt, noe som betyr at den Edvard Munch-prydede seddelen nå har hatt ett år på seg til å bli faset ut. Seddelen er den siste i serien som nå blir byttet ut, og etter lørdag – 14. november – blir den gamle seddelen ubrukelig. Det melder nettstedet Dinero.no.

Norges Bank anbefaler alle som fremdeles har 1000-kronersedler med gammelt design om å bruke de eller sette de inn i banken. Det er per nå 4,3 millioner gamle 1000-kronersedler i omløp, altså over fire milliarder kroner totalt.

Sitter du på en bunke 1000-kronersedler og blir rådvill, kan du senke skuldrene. Du kan nemlig veksle de inn ti år fram i tid. I denne tiårsperioden er det kun Norges Bank som er pliktige til å ta de imot, og det er derfor direktør for kontante betalingsmidler i den norske sentralbanken, Leif Veggum, anbefaler at du bruker den eller får den satt inn på konto innen lørdag.

– Får du ikke gjort det, eller har nylig utgåtte sedler i andre valører, kan de veksles inn gebyrfritt hos Norges Bank i ti år etter at de gikk ut. De gamle sedlene har med andre ord ikke mistet sin verdi selv om de ikke lenger sirkulerer som betalingsmiddel, meddeler direktøren.

Du kan veksle sedlene inn i Norges Banks depoter eller sende de inn til sentralbanken via post for å få de satt inn på konto. Noen banker kan fremdeles ta imot sedlene, men som tidligere nevnt er det kun Norges Bank som sitter på plikten til å ta imot den gamle seddelserien – det gjelder også de andre utgåtte sedlene, som det fremdeles er mange av i omløp.

NRK-streik avverget

– Vi er fornøyd med å ha kommet til enighet med LO i mekling for NRK. Dermed har vi unngått en streik som kunne ha rammet NRKs TV-seere og radiolyttere, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten i en pressemelding.

Anne-Kari Bratten er administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Partene ble i meklingen enige om et resultat i tråd med normen fra frontfaget, noe som er det samme som det allerede er inngått avtale om med de øvrige fagforeningene i NRK.

Noen trykte på knappen ...

I det nye bygget ved Hadsel videregående skole, fikk de torsdag testet at all brannberedskap fungerte.

Noen trykket nemlig på knappen og forårsaket full utrykning fra brannvesenet.

– Selv om det var en unødvendig situasjon, fikk vi i alle fall kvalitetssikra nødutgangene, kommenterer studierektor Frank Karlsen.

Elevene var raskt ute på parkeringsplassen.

Alice Helene Chrislock, elev ved Hadsel VGS, sier:

– Jeg ble overasket over hvor raskt de rykket ut. Det er betryggende at de var raskt på plass, så vi vet de er der i et ordentlig nødstilfelle.

Håvard Rødsand, Espen Mowinckel Pettersen

Ap vil gi 15 millioner mer til Vesterålen

Arbeiderpartiet vil gi kommunene i Vesterålen 15 millioner kroner mer enn det regjeringen Solberg legger opp til i sitt forslag til statsbudsjett.

Ap la torsdag frem sitt alternative forslag til statsbudsjett. Partiet vil blant annet gi mer til kommunene. For Vesterålen slår dette ut slik i økte inntekter:

Andøy 2,380

Øksnes 2,201

Bø 1,456

Hadsel 3,852

Sortland 4,863

Lødingen 1,216

Vil ha innspill fra fiskere i Vesterålen

Dette skriver Fiskeridirektoratet på sin hjemmeside.

Fiskeridirektoratet region Nordland holder på å oppdatere kystnære fiskeridata for Vesterålen og Lødingen. Regionkontoret gjennomførte intervjuer med fiskere tidligere i høst og de nye fiskeridataene/kartleggingene er nå på høring.

Bakgrunnen for at det ble besluttet å ta en ny kartlegging/oppdatering av fiskeridataene er at det i sjøarealet forelå fiskeridata av noe eldre dato, samt at fiskere i området mente at registreringene var mangelfulle for enkelte områder.

Nordland Fylkes Fiskarlag ber om at fiskerne som bruker området om å prioritere en gjennomgang av dataene innen høringsfristen - med referanse til den pågående prosessen med å utarbeide en interkommunal kystsoneplan for Vesterålen, der kommunene Andøy, Øksnes, Bø, Sortland, Hadsel og Lødingen er med. For å belyse og ivareta fiskerinæringas interesser, og for at en ved det videre arbeidet med planen og ved konsekvensutredning har et best mulig kunnskapsgrunnlag om fiskerinæringas bruk av sjøarealene innenfor planområdet, har kartleggingen fått høy prioritet hos Fiskeridirektoratet region Nordland.

Høringsdokumentene ligger på Fiskeridirektoratets hjemmeside, her er også nærmere beskrivelse av hvordan en fremmer innspill.


Koronapatrulje sjekket om det var smittebrudd

Onsdag formiddag var en forebyggende patrulje fra politiet ute ved Storsenteret, Skibsgården og Handelsparken. De hadde fokøus på smittevernbestemmelser. Det var ingen åpenbare brudd i forbindelse med patruljeringen.

Får 26,3 millioner kroner mer

Kommunene i Vesterålen får 26,3 millioner kroner mer i overføringer til neste år dersom regjeringen får flertall for sitt forslag som ble lagt frem tirsdag.

Regjeringen vil totalt bevilge 17,7 milliarder kroner til ulike koronatiltak, blant annet kjøp av flyruter og for å gi støtte til bedrifter som mister inntekter på grunn av koronatiltakene.

Regjeringen vil også bevilge 4,4 milliarder kroner i økt innbyggertilskudd til kommunene.

For kommunene i Vesterålen fordeler pengene seg slik (millioner kroner):

Andøy 3,780

Sortland 8,630

Hadsel 6,588

Øksnes 3,617

Bø 2,102

Lødingen 1,656

Totalt blir dette 26,373 millioner kroner.

Ingen cupfinale på Linnea

Arna-Bjørnar og Linnea Laupstad hadde mulighet til å ta seg til semifinale og senere finale i cupen for kvinner, men da måtte Avaldsnes beseires i kvartfinalen først.

Men det skulle bli en tøff oppgave.

Den tidligere Morild-jenta startet på benken, men kom inn etter 56 minutter. Da lå Arna-Bjørnar under 0-1, etter en scoring av Elise Thorsnes.

Scoringen ble den eneste i kampen. Dermed er sesongen over for Linnea Laupstad og hennes lagvenninner etter helgens serieavslutning mot Vålerenga.