Jobber på spreng for finansiering - LVO kan bli historie etter 43 år:

– Det vil være en tragedie om vi mister orkesteret

I 43 år har Vesterålen og Lofoten hatt noe så unikt som sitt eget symfoniorkester, gjennom Lofoten og Vesterålen orkesterforening. Men fra neste høst kan det være slutt - om ikke alle gode krefter trår til for orkesteret.

Lofoten og Vesterålen orkesterforening bringer både unge og gamle, profesjonelle musikere og amatørmusikere sammen.  Foto: Erik Bugge

Pluss

På noen værbitte øyer uti havet har musikkfolket samarbeida i over 40 år. De har kommet med bil og i båt, i all slags vær, de har spilt i kirker, på skoler og i kulturhus. Det har vært både nerver og gåsehud. Mange har gått videre inn i andre musikalske roller. Noen har blitt og videreformidlet sine kunnskaper. Lofoten og Vesterålen orkesterforening (LVO) ble etablert i oktober 1975 og har siden klart å bli en institusjon.