Tillitsvalgt reagerer på «uholdbar situasjon» for ambulansen i Vesterålen:

– Ti minutter ekstra å vente på ambulansen i Bø, Øksnes og Andøy

Tillitsvalgt påstår ambulanseberedskapen i Bø, Øksnes og Andøy går på helsa løs.

ambulansebytte: Turid Lanesskog måtte bytte ambulanse for at Jacob (1) skulle få hjelp umiddelbart. Gøril Jonassen Pedersen setter spørsmålstegn ved de ansvarlige ved Nordlandssykehuset i forhold til om de har gjort en god nok risikovurdering ved å redusere ambulansetjenesten ytterligere i Vesterålen. Er de villig til å ta ansvar dersom liv går tapt? illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix  Foto: Kallestad, Gorm

Pluss

For mens Lødingen, Sortland og Hadsel har døgnkontinuerlig beredskap på ambulansestasjonen, har Øksnes, Andøy og Bø hjemmevakt i helgene og på kveldstid. Det betyr at de i de tre kommunene har lengre responstid mellom 19:00 og 08:00 i ukedagene og hele døgnet lørdag og søndag, fram til kl 08.00 mandagsmorgen.