Eigil Horsdal i Delta kritisk til uttalelser fra Nordlandssykehuset:

– Vi har prøvd å fjerne hjemmevaktordningen i ambulansen i årevis, men NLSH sier nei

Tillitsvalgte i ambulansen reagerer sterkt på at Jan Ove Edvardsen, ambulansesjef ved Nordlandssykehuset, hevder at hjemmevaktordningen er noe de tillitsvalgte støtter.

Eigil Horsdal i Delta.  Foto: Hege Heløe i Delta

Pluss

– Det er direkte feil. Arbeidstidsordningen med hjemmevakt ble godkjent i 2006 og vi har de siste åra prøvd gjennom flere instanser å få endra arbeidstidsordningen og få slutt på hjemmevaktordningen. Det har vi ikke lyktes med og til syvende og sist er det Nordlandssykehuset som sitter med styringsretten. Det sier Eigil Horsdal er rådgiver i Delta, som er en av arbeidstakerorganisasjonene ambulansearbeiderne i Nordlandssykehuset er organisert i.