Antall organdonorer går ned, men Heidi Olsen var heldig og fikk ny nyre:

– Det er jo som å vinne i lotto

En ubehandlet halsbetennelse Heidi Olsen (55) hadde da hun var ung, førte til at hun flere tiår senere hadde behov for en ny nyre. Etter flere år med dialyse var hun i 2011 en av de 383 heldige som fikk transplantert nytt organ.

Da Heidi Olsen og hennes søster akkurat hadde lettet med ambulanseflyet en lørdagsnatt i september 2011, fikk hun beskjed om at den nyren som var tiltenkt henne likevel ikke kunne doneres. – Vi kunne jo ikke gjøre noe annet enn å håpe på det sterkeste at det stemte, sier hun.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Pluss

– Jeg vet at jeg ikke kan ha denne nyren resten av livet. De regner med at man kan ha den ti til 15 år, og nå har det gått sju år. Det er ganske bra, sier Olsen.