Skal få «gromlyd»:

Investerer tungt i bedre lyd

De gamle høyttalerne i Hurtigrutens Hus synger på siste verset. Nå skal de byttes ut. Det skal investeres en million kroner i bedre lyd.

dundrende investering: Rundt 100 år etter stumfilmens storhetstid vil Stokmarknes kino nå gå til anskaffelse av skikkelig lydanlegg. – Det er ei kjempeinvestering for oss som vi er glade vi kan få til. Og det skal bli godt å bytte ut de gamle høyttalerne vi tok med fra Neshallen til Hurtigrutens Hus, sier kinosjef Ketil Johnsen. BEG­GE FOTO: ATLE NIEL­SEN 

Pluss

Lydanlegget til kinoen er det samme som var i Neshallen i sin tid. De ble tatt med da kinoen flyttet inn i Hurtigrutens Hus ved årtusenskiftet, og er ifølge kinosjef Ketil Johnsen overmodent for utskiftning. I tillegg er kinosalen såpass stor at det blir litt skralt med noen ambisiøse stuehøyttalere.