Nordlandsjekta Brødrene blir liggende til kai denne sesongen:

Sliter med å finne ny mast

Nordlandsjekta som vanligvis ligger i kai på Melbu har den siste tiden vært savnet av flere. Styreleder i Stiftelsen Nordlandsjekta Brødrene som eier jekta, Jens Andreas Winther lover at den snart er på plass igjen, om ikke helt fullkommen.

Snart tilbake: Styreleder i Stiftelsen Nordlandsjekta Brødrene, Jens Andreas Winther sier at Nordlandsjekta vil være på plass på Melbu før påske, men da uten mast. Foto: Marit Bjørkheim 

Pluss

– Jekta gikk til Rognan i september for slip og for å få reparert råteskader i rekkestøtter og hekk ved Saltdal Verft. Det ble det forsinkelser på båten som allerede var inne til slip, og jekta kom ikke inn før i begynnelsen på desember. Ved demontering og inspeksjon av masta, viste den seg å være helt råtten, så vi må ha en ny mast, sier, Jens Andreas Winther.