Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising har fått Arbeidsstipend fra kulturrådet

Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising i Lost and found productions teaterkompani, har fått til sammen over 500.000 kroner for å drive med kunstnerisk virksomhet i ett år. De ønsker å produsere teater som skaper engasjement.

Nikoline Spjelkavik (bildet) og Victoria Røising, lever og ånder for teateret, her fra stykket de nå arbeider med, Love and the Ocean. foto: Catharina Wandrup 

Det er veldig stas å bli satset på. Vi har vist at vi har gjennomføringsevne

Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising
Pluss

Det er definitivt glade og hektisk dager for den kreative duoen Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising i Lost and found productions, som ellers har base på Dverberg. Midt i travle forberedelser for produksjonen «Love and the Ocean», som de jobber med ved Figurteatret Nordland i Stamsund, fikk de beskjeden om at Kulturrådet har tildelt dem arbeidsstipend for yngre og nyetablerte kunstnere. Av 1.231 søkere var det kun 78 som kom gjennom nåløye. Nikoline var den eneste fra Nordland, og Victoria den eneste fra Østfold som fikk arbeidsstipend.