Andøy kommune berget av ekstra inntekter:

Flyktningene har tilført Andøy kommune 34,2 millioner kroner på sju år

Andøy kommune brukte 10,5 millioner kroner for mye i fjor. Det bekymrer Andøy kommunes kontrollutvalg. Uten flyktningene hadde situasjonen vært mye verre. De har gitt Andøy 34,2 millioner mer å rutte med.

STOR BETYDNING: Tirsdag 30. april var det global bygdefest i Idrettshallen på Andenes. Bosatte flyktninger har hatt stor betydning for økonomien til Andøy kommune. I løpet av sju år, sitter kommunen igjen med 34,2 millioner kroner som man har kunnet bruke til vanlig drift av kommunen.  Foto: Jørn Aune

Pluss

Driften til Andøy kommune i fjor gikk med 10,5 millioner i minus målt mot det vedtatte budsjettet for 2018. Det er særlig sykehjem, sosialhjelp og Andenes skole som kostet kommunen mer enn planlagt i fjor.