Regionrådet skal uttale seg om flyplass eller veier:

Solsvik vil ha veier fremfor ny flyplass

Hvor skal en storflyplass i Lofoten og Vesterålen ligge? Eller er det bedre med oppgradering av veiene? Det skal Vesterålen regionråd ha en mening om når arbeidsutvalget møtes 14. mai. Andøyordfører Jonni Solsvik vil helst ha bedre veier i Vesterålen.

ALTERNATIVER: Dette er alternativene arbeidsutvalget i Vesterålen regionråd skal vurdere når man tirsdag 14. mai skal diskutere flyplass-struktur i Vesterålen og Lofoten. Andøy-ordfører Jonni Solsvik mener den beste løsningen er å satse på veiutbygging og utnytte flyplassen på Andenes bedre. 

Pluss

Det har lenge vært snakket om en ny flyplass i Lofoten og Vesterålen. I dag er Evenes stamflyplass for de to regionene. Avinor har tidligere utredet en storflyplass for Lofoten på Gimsøy. Senere er Hadselsand, Stokmarknes og Leknes blitt trukket frem.