Storebrand frifunnet i tvistesak om bilbrann i Vesterålen tingrett

–Storebrand mener dommen er riktig. For Storebrand er det viktig å følge opp saker hvor det foreligger forsikringssvik, sier advokat Jørgen Svartbekk fra advokatfirmaet Riisa.

Storebrand ble frifunnet og bileieren ble selv holdt ansvarlig da dommen falt i tvistesak etter bilbrann i Vesterålen tingrett.  Foto: Illustrasjonsfoto/Wikimedia commons

Pluss

I februar 2017 brøt det ut brann i en bil ved Reno-Vest sitt anlegg på Ramflauget i Sortland. Bilen ble totalskadet i brannen. Eieren mente det skyldtes en konstruksjonsfeil ved bilen og rettet et erstatningskrav til forsikringsselskapet Storebrand. Storebrand engasjerte konsulentselskapet T. P. Bakken Consult for å gjøre undersøkelser som konkluderte med at bileieren selv hadde startet brannen. Hensikten var trolig å begå forsikringssvindel. I juni kom saken opp i Vesterålen tingrett.