Øksnes KrF ønsker samarbeid med Bråthen og Ap

KrF i Øksnes har i medlemsmøte vedtatt at de først og fremst ønsker å søke et samarbeid etter valget med de partiene de har samarbeidet med inneværende periode.

Øksnes KrFs førstekandidat Geir Arne Haughom.  Foto: Geir Bjørn Nilsen

Pluss

I klartekst betyr det at Øksnes KrF vil støtte Karianne Bråthen som ordfører etter valget dersom de finner gode samarbeidsløsninger.

– Vi har allerede vært i dialog og opplever at det er gode muligheter for å finne et samarbeid, sier partiets førstekandidat Geir Arne Haughom, og understreker de punktene som vil være viktige for dem:

· Kommunal familiestøtte på 10 000 pr. nyfødt barn i kommunen.

· Vern av Alsvåg skole i forbindelse med eventuelle planer for nybygg på Myre.

· Nytt svømmebasseng blir prioritert og realisert.

· Etablere kommunal familieveileder.

· Styrke omsorgslønn.

· Styrke næringsavdelingen i kommunen.

– Vi tror ikke dette er mulig om man samtidig fjerner eiendomsskatten. Men vi vil jobbe for et moderat nivå på eiendomsskatten, understreker Haughom.

Det kan derfor ligge an til et meget spennende lokalvalg i Øksnes, om man legger resultatene fra VOLs siste meningsmåling til grunn.

Konstellasjonen Sp, Høyre og Frp ligger på meningsmålingen an til å kapre 11 av 21 plasser i kommunestyret. Det kan bety Sps John Danielsen som ny ordfører.

På den andre siden vil Ap, SV og KrF få 10 mandater. Venstre og Rødt kom ut med null plasser i kommunestyret på målingen.

Om sluttresultatet på mandag viser at deler av Øksnes´befolkning har endret syn på hvilket parti de ønsker skal innta lederrollen i politikken, kan det fort bli fire nye år for Bråthen som ordfører.