Folk i Andøy har ikke gitt opp håpet:

Spørreundersøkelse for Andøyposten: 57 prosent tror MPA blir på Andøya

Tirsdag legger forsvarssjefen fram sitt fagmilitære råd til regjeringen. Der vil det ikke komme noe forslag om reversering av nedleggingsvedtaket. Det har forsvarsminister Frank Bakke-Jensen lagt klare føringer for i forkant.

SVARER IKKE: Vi har spurt Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) om de mener regjeringen følger Stortingets nedleggingsvedtak, der fullstendig avhending av Andøy flystasjon var et av premissene. Forsvarsdepartementet har valgt å ikke svare på spørsmålet, mens Huitfeldt ikke har svart på Andøypostens henvendelse.  Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTBscanpix

Pluss

– Overfor Aftenposten konstaterer Bakke-Jensen at man ikke har noen planer om å omgjøre vedtaket om Andøya, skrev Aftenposten 31. august i år. Hva forsvarsministeren mener, har trolig liten innvirkning på hva andværingene tror om fremtiden til Norges overvåkingsfly. I forbindelse med meningsmålingene Norfakta gjennomførte for Andøyposten i forkant av valget, så spurte vi også spørsmålet: