Borges som Årets vesteråling?

Han gir kunnskap om fortiden for at vi skal forstå nåtiden

I nesten 50 år har lærer Johan I. Borgos (80) vært faghistoriker. Hittil har han skrevet 14 bygdebøker fra Øksnes, Andøy og Sortland. Han er nominert til Årets vesteråling.

– Jeg er fra Øksnes og har alltid hørt historier om folk derfra. Når man får muntlig gjenfortelling, må man se på den informasjonen man får med et veldig kritisk blikk. Der er nok mange i Øksnes som har rynket på nesen når de har lest det jeg har skrevet, sier Johan I. Borgos.  Foto: Marius Birkeland

Pluss

– I hovedoppgaven min skrev jeg om økonomisk og sosial historie i Øksnes, min hjemkommune, fra 1700-tallet til 1820. Der hadde jeg starten på en bygdebok om Øksnes, som til slutt endte opp med å bli fire bygdebøker, sier Borgos. Han bor i Sortland.