–Tragisk uten tannlege

Historiens siste pasienter, Arvid Bowitz og May-Liz Vestjord, synes det er en tragedie at Risøyhamn tannklinikk stenger etter 60 år. Tannlege Jan Tore Brunborg (70), som nå trer inn i pensjonistenes rekker, sier at han ble forespeilet at han kom til å bli bygdas siste tannlege allerede for 20 år siden.

artig: Jan Tore Brunborg har aldri kjedet seg på jobb. – Ingen fylling er lik den andre, siden folk er så forskjellige. Det er artigst med de yngste. Særlig nå når de nesten ikke har hull. Da jeg begynte hadde alle treåringene hull, minnes han. alle foto: mette-helene berger Amundsen 

Samfunnsøkonomisk blir det mye dyrere

Tannlege Jan Tore Brunborg
Pluss

– Det er et trist kapitel. En gang måtte jo også Brunborg gi seg. Han har gjort godt arbeid med tennene mine. Du føler deg vel hos ham, sier Bowitz. I en alder av 89 år ser han mørkt på å kjøre langt, til Sortland eller Andenes for tannbehandling. Vestjord synes det er en tragedie at bygda mister tannlegen.