– Jeg kommer ikke til å spille for en annen nordnorsk klubb i 2020-sesongen

Mathias Dahl Abelsen skal være nærme en overgang til en ny klubb, men vil foreløpig ikke si noe om hvor ferden går.

Mathias Dahl Abelsen, her avbildet i forbindelse med Vesterålen futsals hjemmekamp mot Sandefjord før jul, har fortsatt ikke bestemt seg for hvilken klubb han skal spille for i 2020-sesongen. 

Pluss


Dahl Abelsen spilte for Mjølner i høstsesongen etter at han ble løst fra kontrakten med Skeid i fjor sommer.
I et intervju med Vol i oktober, uttalte sortlendingen at han mest sannsynlig forlater Mjølner til fordel for en klubb lenger opp i seriesystemet. På det tidspunktet hadde han fått tilbud fra noen klubber og var usikker på om han ble værende i Mjølner.

Forlenger ikke med Mjølner

I et nylig intervju med Bladet Vesterålen, uttrykte Dahl Abelsen at det er bevegelse i forbindelse med klubbskifte. Der sier han blant annet at han ikke blir å se i nordnorsk fotball i kommende sesong, noe som betyr at han sannsynligvis havner i en klubb sørpå.
– Jeg mener jeg har nivået som skal til for å spille i 1. divisjon. Jeg kommer ikke til å forlenge kontakten med Mjølner, og jeg kommer heller ikke til å spille for en annen nordnorsk klubb i 2020-sesongen. Hvilken klubb jeg havner i, håper jeg blir avklart i løpet av kort tid. Det er noe min agent jobber med, mer kan jeg ikke si nå, sa han til BLV.

Kler spillestilen vår veldig godt

En av klubbene som har tidligere har uttrykt begeistring for den tidligere Sortland, Alta, Tromsdalen og Skeid-spilleren, er bergensklubben Åsane. De rykket opp til OBOS-ligaen forrige sesong og bør i alle fall være en interessant klubb for Dahl Abelsen rent nivåmessig. I et intervju med Åsane Tidende i fjor høst, uttrykte klubbens trener, Morten Røssland, at vesterålingen er en svært interessant spiller.
– Om du ser måten vi ønsker å spille fotball på så vil du jo se at det er en spiller som kler spillestilen vår veldig godt, sa Røssland til avisen da.

Solid OBOS-erfaring

Dahl Abelsen har erfaring fra OBOS-ligaen med både Tromsdalen og Skeid. I førstnevnte klubb var han en sentral spiller i flere sesonger, og spilte totalt 62 kamper og scoret åtte måI. I vårsesongen i fjor opplevde 25-åringen en aldri så liten karrieremessig nedtur i Skeid, som da ble trent av velkjente Tom Nordlie. Totalt fikk han bare seks kamper og ett mål for Oslo-klubben. I Vol-intervjuet fra oktober, forklarte midtbanespilleren hvorfor ting ikke fungerte i Skeid.
– Spillestilen passet ikke meg. Skeid spiller direkte og slår lange baller. Det ble rett og slett ikke klaff, og derfor fant jeg ut at jeg måtte flytte på meg for å spille regelmessig, sa han den gang.
Ifølge Transfermarkt har Dahl Abelsen en markedsverdi på 100.000 Euro, som tilsvarer 989,194.02 kroner.