Trygg Trafikk:

Farlige vinterveier: – For enkelt å få førerkort i andre land

– I Norge er opplæringen et trafikksikkerhetstiltak og ganske omfattende og profesjonelt tilrettelagt. Vi har sannsynligvis verdens beste føreropplæring. Dette gjør at vi ofte blir overrasket over hvor enkelt det er å få førerkort i andre land.

  Foto: Marius Birkeland

Pluss

Det sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikks fag- og kommunikasjonsavdelingen, knyttet til at norske myndigheter ikke kan kreve at andre staters innbyggere får opplæring i kjøring på norske vinterveier. Krav til yrkessjåfører og trafikksikkerhet generelt har vært tema etter ulykken til Charlie Dan Lind for over et år siden. Problemstillingen er også aktualisert i forbindelse med at stortingspolitiker Siv Mossleth (Sp) har stilt samferdselsministeren spørsmål om det er greit at Norge ikke kan sette kompetansekrav til sjåfører som har tatt kjøreopplæring i land som har mye høyere antall drepte i trafikken.