Velferdsteknologi

Hi-tech omsorgsteknologi passer på Ingeborg

I 20 rom på rad og rekke i to etasjer på Thodebo testes den nye velferdsteknologien i Hadsel ut. Men hvordan fungerer denne teknologien i praksis, og hvordan tilpasser de eldre seg denne futuristiske høyteknologien? Og trives de med den?

Mennesker: På vaktrommet på Thodebo. 

Pluss

Etterkrigstidas babyrush har en mannsalder senere gitt oss eldrebølgen. Samtidig har vi stadig færre hender til å ta vare på de eldre. Myndighetene sier at teknologi skal bidra til at ansatte i helse- og omsorg kan effektivisere tjenestene. Blablabla. Skal myndighetene få oss til å tro at roboter skal kunne gi oss kjærlighet, og er dette bare ei unnskyldning for å spare penger? Eller er det hjelpemidler som faktisk gir oss verdighet og muligheter, som myndighetene vil ha det til?